• #1

  Ik heb gistermiddag kip uit de vriezer gehaald rond een uur of 3 en meteen in de koelkast gelegd. (Het zat in een diepvrieszakje, ik heb na aankoop de kip meteen in het zakje gedaan en vervolgens in de diepvries.)

  Deze heb ik nu met het avondeten gegeten. Heeft het niet te lang in de koelkast gelegen? Zit ik me nu ineens zorgen over te maken. Kip zag er normaal uit en het stonk niet.

  Reactie
  #2

  Eigenlijk moet je het alleen maar in de koelkast leggen om te ontdooien en dan meeen gebruiken als het ontdooit is. Maar ik denk niet dat het een probleem is. Bovendien is het nou toch al te laat want je hebt het al gegeten. Dat kun je niet meer terugdraaien

  Reactie
  #3

  Maar ik las ergens dat het wel kon.. En volgens mij stond op de datum 18 mei, dat het tot dan houdbaar was.. Ik ben namelijk zwanger en nogal snel angstig dus nu zit ik er over in..

  Reactie
  #4

  En omdat het rond een uur of 3 was dat ik de kip eruit gehaald had, dat was natuurlijk veel te laat voor het avondeten. Toen was die nog niet ontdooit. Dus ik dacht dan doe ik het morgen wel. Heb hem er geen moment uit de koelkast gehaald. Ik heb dus wel op de veilige manier ontdooit maar dus eigenlijk te lang gewacht?

  Reactie
  #5

  Met invriezen en ontdooien stopt de houdbaarheidsdatum. Maar zoals ik al schreef verwacht ik niet dat het een probleem is

  Reactie
  #6

  Eigenlijk heb je wat te lang gewacht.

  Reactie
  #7

  Maar stel. Er stond op het pakje 18 mei, dan is deze kip in principe sws toch tot 18 mei goed (vandaag) en niet minder lang houdbaar omdat hij in de vriezer heeft gelegen?

  Reactie
  #8

  Na invriezen en ontdooien stopt de houdbaarheid.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dus dan geldt dit dus niet meer?? Wat raar.. Pff ik krijg er spontaan buikpijn van..

  Reactie
  #10

  Niet zo druk maken. Zoals ik al schreef verwacht ik niet dat het problemen gaat geven.

  Reactie
  #11

  Ik heb er ook echt met mn neus boven gehangen en geroken. Had het erg gestonken anders? Ik zeg nou niet dat het een lekkere geur was, maar niet dat ik dacht pff wat een lucht. En hij was ook roze van kleur. Het was 1 klein stukje kip en die heb ik aan stukjes gesneden. Ik heb ook vd zekerheid omdat het tussen mn oren zat ook wat stukje aan de kant gedaan, ik heb dus niet veel op.. Maakt het de kans dat ik er ziek van wordt dus nog kleiner?

  Reactie
  #12

  Ik verwacht niet dat het problemen gaat geven

  Reactie
Reageer op: Kip
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief