Kun je vocht achter longen krijgen door verslikken in drank?

  • #1

    Ok, misschien niet de meest snuggere vraag van de dag, maar ik vroeg me dus af of je vocht achter de longen kunt krijgen doordat je je verslikt in een drankje?
    Ik heb me zo'n 1,5 jaar terug ernstig verslikt in een RedBull en hoeste me helemaal de rondte in.. Sinds die tijd heb ik last van benauwdheid en keelschrapen, alsof ik iets uit de longen probeer op te proesten.

    Reageer
    #2

    Nee. Niet door verslikken.
    Meestal is een hartaandoening of een longenontsteking de oorzaak. Het kan wel zijn dat je door het verslikken en het hoesten problemen hebt met je luchtpijp.
    Ga eens met je klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik was benieuwd of je inmiddels al bij je huisarts bent geweest? Ik heb me gister in water verslikt, en kwam bijna niet meer op adem.. Hoesten, overgeven.. Voelde of m'n ogen eruit plopten.. Had jij dit ook? Voel me er niet gerust bij.. Bah wat een nare ervaring!
    Artsen mogen ook
    Reageren!

    Reageer
    #4

    Als je je verslikt met drinken, komt er dus vloeistof in je luchtpijp terecht. Deze trekt dan samen en er ontstaat een hoestprikkel om er voor te zorgen dat de vloeistof niet in je longen terecht komt. Dat kan tot een forse hoestbui leiden. Heel vervelend maar uiteraard een goede actie van je lichaam om je longen te beschermen.

    Reageer
    #5

    Hoi, ik heb ook een vraag! Ik verslikte mij ook zojuist en het klopt dat ik water in mijnl luchtpijp kreeg, en dat ik een hoestprikkel kreeg, maar ik ben heel erg ziek en verzwakt op het moment dn had de puf niet om (hard genoeg) te hoesten en nu ben ik bang dat het vocht wel in mij n longen terecht is gekomen, heb erg last van n pijn tegen mn rug en erge hoofdpijn.. is dat kwalijk, of zou t overgaan....?? Hartelijk dank..

    Reageer
    #6

    Als je er zoveel last van hebt, neem dan even contact op met de huisartsenpost.

    Reageer
    #7

    Gisteren is een slokje bier in mijn verkeerde keelgat geschoten. Gek genoeg hoefde ik nauwelijks te hoesten. Ik heb daarna wel geprobeerd om het terug te krijgen door zelf actief te gaan hoesten. Nu voel ik een ochtend later nog steeds iets in mijn longen zitten, lijkt het. Gaat dat er uiteindelijk vanzelf weer uit of moet ik naar de huisartsenpost?

    Reageer
    #8

    Als er vocht in je longen terecht is gekomen, had je onvermijdelijk moeten hoesten.
    Waarschijnlijk is er een irritatie opgetreden omdar je zelf hoesten bent gaan oproepen.
    Als de klachten blijven aanhouden of je krijgt benauwd /koorts, ga dan wel naar de dokter.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er is een groot verschil tussen vocht IN je longen en vocht ACHTER je longen.

    Door verslikken i.c.m. een slecht afsluitende klep zou je wat vocht in je longen kunnen krijgen, maar meestal krijg je vocht in je longen door inademen. Lucht bevat immers ook een hoeveelheid vocht, vooral als het benauwd weer is. Als je verder gezond bent, dan raak je dat vocht wel kwijt door uit te ademen. Iedereen weet toch dat als je tegen een ruit aan ademt deze beslaat? Dat gebruiken velen ook om hun bril schoon te maken.

    Vocht achter je longen komt meestal doordat je bloed onvoldoende pompvermogen heeft al het overtollige vocht naar je nieren te vervoeren. Dat wordt dan ergens in het lichaam opgeslagen, bijvoorbeeld in je benen en achter je longen. Met dit warme weer is het belangrijk te weten dat je niet alleen te weinig, maar ook te veel kunt drinken. Als je 8-10 liter achter elkaar drinkt kun je een watervergiftiging oplopen, doe dat dus niet, want het kan zelfs dodelijk zijn als het vocht in je hersenen wordt opgeslagen. Met dit warme weer is het het beste vaak kleine beetjes te drinken. Zet maar een glas water naast je neer en neem elk kwartier een slok. Bevochtig daarbij je lippen en laat het eerst goed door je mond gaan alvorens het door te slikken. Met dit warme weer moet je natuurlijk helemaal niet te weinig drinken, zeker niet als je flink zweet. Neem als je gezond bent rustig 3 liter vocht per dag. Meestal heb je weinig zin in eten als het zo warm is en dat vocht mis je ook al.

    Reageer
    #10

    Ik heb laatst in de zee gezwommen en heb perongeluk 2 slokken zout water in mijn mond gekregen. 1 dag later had ik koorts en voelde me heel moe. Ook als ik diep in adem voel ik een steek net onder (voor mij mijn rechter ribben). Weet iemand wat dit is?? Zou het graag willen weten want in en mijn ouders worden er gek van..

    Gr Anoniem

    Reageer
    #11

    Van 2 slokken zeewater in je mond wordt je niet ziek hoor

    Reageer
    #12

    Het is een jaarlijks fenomeen aan het worden sinds ik kite, beginners zoals ik drinken tijdens het waterstarten geregeld zeewater en soms verslikken we er ons ook in. En dit vervuild zout water zorgt er dan voor dat ik jaarlijks een beginnende longontsteking oploop waarbij ik antibiotica nodig heb om het terug onder controle te krijgen. Dus ja bij mijn weten kan je ziek worden van het verslikken in zeewater. Mvg

    Reageer
    #13

    Hallo?

    3 dagen geleden.. was ik cola aan het drinken.. en moest opeens lachen met iemand dat ik ken. En verslikte me opeens.. kreeg toen geen adem meer.. moest erg hoesten. En dan was het terug goed. Wel schrikke ! Nu hoest ik nog altijd gelijk een gewone verkoudheid. Het zal wel weg gaan hoop ik? Denk niet dat het nodig is om naar de dokter tegaan.. gr tjana

    Reageer
    #14

    Ik verslik me vaak met drinken (of speeksel wegslikken). Zeker ivm corona ben ik bang om dan te hoesten en onderdruk ik die prikkels. Ik heb het gevoel alsof er vocht in mijn longen zit.

    kan dit?

    Reageer
    #15

    Niet erg waarschijnlijk. Waarom onderdruk je het hoesten?

    Reageer
Reageer op: Kun je vocht achter longen krijgen door verslikken in drank?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief