Thee gerookt

 • #1

  Is het roken van thee schadelijk voor je longen?

  Reactie
  #2

  Ja. In rook zitten giftige stoffen. Net zoals in sigarettenrook.

  Reactie

  Ben je vaak benauwd, last van hoesten of pijn bij je longen?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Dat gewoon roken slecht is mag duidelijk zijn (niet dat dat mij tegenhoudt). Thee roken daarentegen, is een stuk slechter, omdat de stukjes thee veel fijner zijn dan tabak, hierdoor zullen deze stukjes ook in je longen belanden samen met de rook. De rook zal nog grotendeels je longen verlaten als je uitblaast, maar de stukjes thee die ook mee je longen in gezogen worden, zullen dit niet doen. Dit maakt thee roken een stuk slechter voor je dan tabak. Als je de smaakjes toch niet kunt weerstaan, kun je beter een waterpijp gebruiken met waterpijptabak.

  Reactie
  #4

  Ik had overigens wel een beetje watten in m'n sigaret gedaan.

  Reactie
  #5

  Hallo
  ik en mijn vriendinnen roken thee . maar wij scheuren dan dat zakje van de thee open en doe het in een filter tube , wij willen weten of dit schadelijk is en wat beter is gewoon roken of thee roken zoals wij het doen . wij hopen snel andwoord te krijgen

  groeten anoniem

  Reactie
  #6

  Lees de reactie van Pimm.

  Reactie
  #7

  rook jonko

  Reactie
  #8

  precies rook jonko

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  als je van plan bent om te roken doe het een keer in de week het kost je longen namelijk best lang om het weer uit te laten hoesten(twee weken)
  met sigarette is het 1 dag

  Reactie
  #10

  Wat een kletskoek allemaal weer.
  Ja, roken is slecht voor de gezondheid en zeker als je inhaleert.
  Maar ook in de buitenlucht haal je allemaal troep in je longen.
  Met het roken van thee komen dezelfde stoffen vrij als bij tabak, het missend element is de nicotine.
  Als je wat onderzoek doet zijn er verschillende soorten thee en de meest neutrale is Orange Pekoe (OP) uit Sri Lanka.
  Sinds de overheid het roken probeert in te dammen door het duurder te maken gaan mensen over op drugs, party drugs, pillen en andere rommel die vaak ongezonder zijn.
  Ik rook sinds 1963 een pijp en koop mijn pijptabak in Spanje, de laatste jaren vul ik een pakje van 50gram bij met 50gram Orange pekoe en meng dit zorgvuldig.
  Tot nu toe bevalt mij dit wel en heb het idee dat je zo de betuttel overheid kunt omzeilen Zo kost een pakje tabak iets meer dan de helft.
  Let wel, het is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid om op deze manier thee te roken maar het moet maar eens duidelijk worden dat het kan.
  Maar nu ik dit zo schrijf zullen hierna ook wel vieze plaatjes op een pakje thee worden gezet.

  Reactie
  #11

  Er is een probleem dat 10x groter is dan het milieu-probleem.
  Dat pobleem heet overbevolking. Als mensen roken, dan gaan ze tenminste 10 jaar eerder dood, dus dat is goed voor het milieu. Het allerslechtste voor het milieu is kinderen krijgen.

  Dit is een medisch forum.
  Roken is slecht als je oud wilt worden, maar beter als je het milieu wilt redden (dan ga je eerder dood). Je kunt thee gerust roken, maar gezond zal het niet zijn.

  Reactie
  #12

  Och het leven is een soort trefbal, als je geraakt wordt dan ben je af.
  Ik geloof niet zo in kabouters, groene stroom of een 10 jaar korter (rook)leven maar geniet ervan en daar hoort (pijp)roken bij.
  Dat rokers daarbij goed zijn voor het milieu is nieuw voor mij en klinkt positief.

  Omdat dit een medisch forum is wil ik graag duidelijk maken dat vragen over theeroken serieus genomen moet worden, daar horen dan ook serieuze antwoorden op gegeven te worden.

  Reactie
  #13

  Het is aan dokter.nl om te beoordelen of vragen hier op het forum thuishoren en niet aan anoniem. Maar ieder staat natuurlijk vrij om er zijn of haar mening over te geven.

  Reactie
  #14

  weet je ik heb 45 jaar gerookt en ik werd hees met me stem DEET altijd hoesten !!!!! en bleef er maar meelopen totik naar het zieken huis moest en met een slang in me neus naar me keel gingen kijken ze konden gewoon niet kijken en douwde maar door ze vertrouwde het niet wand ze dachten eerst dat er poliepen zaten

  dus wouden ze dat ik er stukjes van af zouden doen maar was heel bang hoor !!! dat ze me door stuurde naar Rotterdam ik ben een hele dag  geweest en met onder zoeken  gedaan je wil niet weten van alles en wat kwam er uit dat ik strottenhoofd hals kanker had ik heb 2 chemo gehad en 6 weken bestraling  ik ben nog in de genezing er van maar een ding kan ik wel zeggen heb in al die tijd niet meer gerookt  en om eerlijk te zijn durf ik het ook niet ....terwijl ik heel erg wil roken wand ja er is wel wat uit me leven gepakt maar ik heb gezien dat het bij mensen terug is gekomen maar dat wil niet zeggen dat het bij mijn terug kom wand iedere mens is anders en ze zeggen dat het al snel van roken kom het is béter om niet te roken ik zoek ook alles uit de hoek wand het is de teer die het doet maar een E sigaret is nog slechter zeggen ik zoek ook heel internet af om waar geen nicotine of teer in zit maar dat zal je niet vinden maar een ding met ik wel zeggen ze maken de sigaretten duurder en ze willen dat de mensen stoppen hoe kan dat nou hier verdienen ze gewoon aan maar ze moeite gewoon de teer er uit gooien kijken wat meer gezond is voor een mens niet roken naar tuur lijk maar er zijn mensen zijn er 90 100 jaar mee ik wens iedereen heel veel s6 en veel sterkte maar een ding roken is nooit goed en alles wat je eet is ook niet goed en alles uit de lucht en de stres is ook niet goed dus kijk maar waar het allemaal aan lig fijne dag gr.. maria

   

  Reactie
  #15

  Maria dank voor je openhartige reactie, ik heb eerder geschreven over het theeroken om daarmee de kosten en de overheid te omzeilen.
  Op jonge leeftijd gingen wij peukjes rapen om daarvan met vloeitjes weer sigaretten te maken, ik mocht ook even roken en heb toen zo vreselijk gehoest dat ik daarna nooit meer bewust heb geïnhaleerd.
  Sinds die tijd rook ik een pijp (nu 52 jaar) en meng de tabak met OP (Orange Pekoe) thee.
  Het openmaken van theezakjes om te roken is niet verstandig omdat daarin een hoeveelheid theestof (afgewezen thee) in verwerkt zit.
  Ook van de e-sigaret ben ik huiverig, de gebruikte vloeistof mag je niet aanraken maar de damp komt wel in je longen.
  Ik ben geen dokter maar logisch gezien is het waar, dat je een groter risico loopt door te inhaleren.
  Als je het erg moeilijk vindt om te stoppen na deze diagnose is het misschien toch verstandiger om hulp of heil te zoeken in een alternatief b.v. nicotine pleisters.
  Waarom de ene mens een grotere weerstand heeft en rokend 100 kan worden is een vraag die mogelijk ooit eens beantwoord zal worden.
  Mijn idee is om gewoon alles te blijven doen waar je gelukkig van wordt ondanks alle tegenstrijdige verhalen maar na deze medische waarschuwing zou ik daar de rem op zetten. Sterke gewenst, Ben

  Reactie
Reageer op: Thee gerookt
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief