benauwd

 • #1

  Ik heb een dwarslaesie op t12 nu wil het dat ik het geluid van een verstopten was bak maak in mijn slokdarm.Ik heb het gevoel of ik stik lijk wel of ik iets aan me longen heeft of dat het me hart is mijn huis arts weet geen raad.

  Reactie
  #2

  Heeft de huisarts naar de longen geluisterd? Ik neem aan dat u onder behandeling bent van een specialistist, en wel een neuroloog? Heeft u die al geraadpleegt

  het geluid dat u beschrijft wordt wel gerelateerd aan een darmobstructie en met name een overloop ileus. Hierbij hoort u het geluid van een gootsteen uit de buikholte, dit is met een stethoscoop nog beter waar te nemen.
  Hoe is uw ontlasting qua consistentie? Heeft u regelmatig ontlasting? is er sprake van diaree?

  Bijna zeker zijn het de darmen, maar vraag het toch even aan een arts die u lichamelijk kan onderzoeken.

  Reactie
  #3

  Hoi bruno ik ben bij een neuroloog geweest ook in verband zenuw pijn gevolg van ongeval.Ik ben bekend met scheurtje in mijn middenrif eten blijf ook hangen regelmatig slik foto's gehad hier voor eersten jaren niks kunnen vinden een keer hebben ze gezien dat er iets bleef steken boven rechts in de keel voor ik boven was en hij kon zien wat het is was het al weer weg.Ook werd er gezegd of ik wist dat ik een kronkel darm had ik zeg nee maar bedankt.Onlasting kom elke dag ik drink in de avond een slokje x-praep de anderen dag is het afgezakt.De eenen keer een paar dagen dik en dan weer dun dus het verschil heel erg.Er zijn artsen die zeggen dat het lucht is heb al een keer eropacks geslikt maar help ook niet.Voel me vaak een goudvis op het droge.

  Reactie
  #4

  Dan heb je toch de verkleing gevonden! Het zijn dus je darmen die soms wat tegensputteren. Ik neem aan dat je ondanks je beperkingen voldoende aan beweging doet, want dat is erg goed voor je algehele gezondheidstoestand en bij jou ook echt voor je spijsvertering. Doe je aan gehandicaptensport als rolstoelbasketbal bijvoorbeeld? Of zit je de hele dag achter de geraniums? kan ook maar echt goed voor je lichaam is het niet!

  Reactie
  #5

  Ja ik doe aan kracht training maar als ik buiten rij lijk het of ik mijn bedwust zijn verlies heel vaak ik kom dan bijna niet aan adem.Naar een tijdje begin ik te boeren en krijg dan wat meer lucht kan je zeggen dat is echt niet fijn.

  Reactie
  #6

  Uw relatief hoge verlamming, is die van invloed op uw klachten? Wat heeft uw neuroloog u medegedeeld?

  Reactie
  #7

  Mijn verlaming is laag t12 is terhoogte van je middel kom er op neer dat niemand een antwoordt weet.Ik vraag me af of er geen medicijnen zijn voor die lucht kwijt te raken.

  Reactie
  #8

  Ik zou het eerder zoeken in een aanpassing van het dieet. Alle gasvormende producten vermijden, en goede vezels consumeren om de darmpassage soepel te houden. Consulteer een goede dietiste voor advies, of ga eens kijken op de websites van de maag-, lever en darm stichting of van het voedingscentrum.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Artsen van het Nijmeegse UMC St Radboud kunnen betrouwbaar en snel voorspellen of iemand weer zelfstandig kan lopen na een dwarslaesie. Vier eenvoudige lichamelijke testen, waaronder krachtmeting in de kuitspier en het bovenbeen, én de leeftijd van een patiënt vormen de basis voor een betrouwbare en snelle voorspelling. De onderzoekers kwamen tot hun formule na analyse van 492 dwarslaesiepatiënten uit 19 Europese landen. Het onderzoek is online in The Lancet gepubliceerd.

  Reactie
Reageer op: benauwd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief