Amandelsteentjes

  • #1

    Ik heb er regelmatig wel eens last van, al geklaagd bij de tandarts, volgens hen ligt het niet aan mijn mondhygiëne. Met andere woorden: het is iets wat bij mij hoort en zonder verwijderen kom ik er niet vanaf.

    Nu zijn het normaliter kleine brokjes, deze moet ik peuterend weghalen of schieten zelf los.

    Nu heb ik dik 2,5 week pijn in mijn linkeramandel gehad en zag eergisteren weer een wit stukje… maar het zat dieper geleden dus wilde niet purren. Dacht zie het wel.

    Alleen werd de pijn mij net te veel. Heb er zojuist, hoefde niet eens te purren, het lichtelijk duwen van mijn vinger tegen de amandel was al genoeg, een rots uitgedrukt.. gek he, dat ik pijn had… mijn hele amandel lag ook even open.

    Wat kan ik hieraan doen? Als mondhygiëne niet het probleem is. Is dan echt de enige optie verwijderen?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik heb het een tijd extreem veel gehad. De kno arts zei dat je de amandelen kunt laseren ofzoiets, maar het hoeft niet te helpen.

    Toen ging ik over op ander ontbijt ipv cruesli en nu heb ik het zelden! Dus misschien kun je kijken of het aan bepaald eten ligt dat daar makkelijk in die holtes gaat.

    Die van jou was wel bizar ja

    Reageer
    #3

    Ik heb dit vroeger ook gehad. Het voelde alsof er iets vast zat. Alsof er restjes van eten achter bleven en het daar verzamelde. Het was bij beide amandelen een probleem, soms tot bloedens toe geprobeerd die steentjes weg te peuteren. Mijn amandelen zijn verwijderd toen ik 19 was, en niet alleen omdat ik zoveel last van die steentjes had, maar ook omdat ik vaak keelontsteking kreeg. Operatief verwijderen was niet echt fijn vanwege traag herstel maar het was wel de beste beslissing.

    Reageer
Reageer op: Amandelsteentjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief