• #1

  Beste degene die dit leest,

  Ik ben 20 jaar en ben bang dat ik zaadbalkanker heb. Wanneer ik zit lijkt het alsof mijn rechterbal veel groter is, terwijl dit niet zo lijkt wanneer ik er naar kijk. Ik vind het lastig te voelen of de bal harder is. Ook vind ik het lastig inschatten of deze harder is. Het ligt aan hoe ik ze vastpak. Het ene moment lijkt er verschil te zijn en ander moment niet. Ik moet erbij zeggen dat ik een paar maanden geleden al een echo heb laten maken van mijn ballen omdat ik toen dacht dat ik het ook had. Nu denk ik dat opnieuw. Ik had toen dezelfde klachten, zoals last van de lies en rugpijn. Het kwam dus niet daardoor.

  Moet ik me nu opnieuw zorgen gaan maken? Kan iemand me specifiek uitleggen hoe de bal aanvoelt bij kanker?

  Reageer
  #2

  Ik ben trouwens vrij panisch om iets te hebben. Ook lijkt het alsof de bijbal wat anders aanvoelt fan aan de andere kant. Kan het daardoor komen?

   

  Reageer
  #3

  Als je toch pas een echo hebt laten maken kan dat nou dus ook niet aan de orde zijn. Dat ontstaat echt niet binnen enkele maanden .

  Reageer
  #4

  Er zit sowieso verschil tussen links en rechts. Dat is niets bijzonders. Het lijkt erop dat je een angststoornis hebt. Daar moet je dan wat aan doen. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de psycholoog

  Reageer
  #5

  Hey John,

  ik heb er moeite mee dat ik niet precies weet waar ik op moet letten. Op internet lees je veel verhalen, waar ik me soms ook in kan vinden. Dat maakt het steeds lastiger. Ik vind het persoonlijk overdreven km er weer mee naar de dokter te gaan, want ik ben het afgelopen half jaar al 2x naar de huisarts geweest en ik wil niet in een spiraal komen dat ik constant bezig ben of ik teelbalkanker heb.

  Reageer
  #6

  Je bent al 2 x naar de huisarts geweest. Die zal er naar gekeken hebben en geen afwijkingen hebben gevonden. Dus dat wat je nu voelt is normaal.
  Hoe vaak controleer je je teelballen?

  Reageer
  #7

  Nu iedere dag een paar keer. Omdat ik bang ben dat ik wat heb. Maar ik vind het lastig om in te schatten of het normaal is wat ik voel. Ik voel geen enorme verschillen, maar volgens mij is de rechter wel tikkie groter.

  Reageer
  #8

  Ik zou er toch maar eens vanaf gaan blijven voordat er irritaties en echte klachten ontstaan. Teelbalcontrole is prima, maar dan wel maar 1 x per maand

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Bang
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief