SkinVision betrouwbaar?

  • #1

    Hi ik heb sinds kort de skinvision app op aanraden van een collega. Maar ik vraag me dus echt af in hoeverre deze app betrouwbaar is? Ik heb het een beetje opgezocht en het blijkt dat zulke apps vaker valse diagnoses geven dan een goede diagnose. Zo heb ik een moedervlek laten controleren via de app en hij gaf meteen al high risk aan. Wat moet ik hier nu van vinden?

    Reageer
    #2

    Je kunt beter gewoon naar de huisarts gaan ipv zo'n app gebruiken.

    Reageer
    #3

    Dag Suus, ik heb 'm eigenlijk meer voor de grap gebruikt maar toen hij high risk aangaf was ik toch een beetje geschrokken. Deze moedervlek heb ik trouwens al een lange tijd.

    Reageer
    #4

    Een neefje van mij gebruikte hem ook regelmatig, die heeft een beetje ziekte angst.
    Wij hebben die app toen ook een keer gebruikt, meerdere keren dezelfde moedervlek laten beoordelen, maar van uit verschillende hoeken de foto gemaakt en onder verschillende belichting.
    De app gaf 3 verschillende antwoorden, dat zegt mij dan genoeg over hoe betrouwbaar hij is.......

    Reageer
    #5

    Ik heb de app meteen eraf gegooid! Haha. Wel heel bizar want de app is ontwikkeld door dermatologen die in een bekend ziekenhuis werken. Het is een idee die ontstaan is vanuit het CZ (ziektekostenverzekering) om zo de huisartsen minder te belasten door patiënten die dus voor verdachte moedervlekken een bezoek brengen.

    Geef mij toch maar mijn eigen huisarts.

    Reageer
Reageer op: SkinVision betrouwbaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief