Rode vlek, eerst soort pukkel maar nu vlak

  • #1

    3-4 weken geleden kreeg ik een felle rode plek op mijn voorhoofd en net onder de haarlijn 2-3 kleinere. De felste rode plek had ook een rode huid errond van ongeveer 1 cm in alle richtingen (dit is nu wel volledig weg). Het jeukte regelmatig maar deed niet pijn.

    Dacht eerst een pukkel maar was al wat op mijn hoede omwille van de gelijktijdigheid en veelheid. Na twee weken mee naar de dokter geweest omdat het niet zo snel weg ging als een pukkel en die heeft een zalf voorgeschreven, met de notie dat als het niet weg gaat, toch even terug te gaan omwille van mogelijke ergere zaken.

    Vandaag ben ik kunnen teruggaan. De grootste rode vlek is er nog maar is kleiner, maar is volledig vlak en jeukt niet meer. De andere kleinere zijn niet rood meer, maar zijn ook wel kleiner.

    Volgende week moet ik teruggaan om het te laten bevriezen omdat hij zei dat het spino zou kunnen zijn.

    Natuurlijk zit ik momenteel met zoveel vragen waarop ik niet dacht toen ik er nog zat omdat de moed me in de schoenen zakte.

    De belangrijkste vraag is, wat nu? Wat als het inderdaad een kanker is, het wordt bevrozen en het gaat weg? Is dan alles ok of moet ik de rest van mijn leven om de zoveel tijd op controle?

    Wat als het niet weggaat? We zijn nog 'maar' vier weken verder sinds het begin, pas volgende week kan het bevrozen worden omdat het stikstof momenteel op is. Ik vertrouw mijn huisarts wel, maar moet men met mogelijke huidkankers niet zo snel mogelijk zijn of is hij er gewoon gerust op?

    En ja het is nu zo, het is waarschijnlijk een gevolg van mijn adolescentie waar ik graag in de zon lag om er zo goed mogelijk uit te zien, helaas zonder in te smeren. Ik ben momenteel 31 jaar en heb er natuurlijk enorm spijt van omdat ik nu wel besef dat ijdelheid de grootste zever is dat er bestaat. Maar zou het mogelijk nog iets anders kunnen zijn dat niet zo erg is?

    Reageer
    #2

    Als je huisarts denkt dat een PCC (spino) is, mag het niet bevroren worden, maar moet hij je verwijzen naar een dermatoloog

    Reageer
Reageer op: Rode vlek, eerst soort pukkel maar nu vlak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief