ontstoken piercing

 • #1

  ik heb mij een paar dagen geleden in een zatte bui laten overhalen om een piercing te zetten. Ik vond die niet mooi dus haalde die er meteen de volgende dag uit!!
  Er zijn nu 2 problemen:
  1) het is ontstoken...(rood,gezwollen,etter)
  2) het was gestoken met een veiligheidsspeld...
  Kan het zijn dat ik tetanus heb? Ik ben nu 14 en ben nog maar 1 maal ingeënt.

  Reageer
  #2

  ok eigenlijk wil ik gewoon ook weten wat ik moet doen...

  Reageer
  #3

  Je moet er echt meteen naar laten kijken , want een ontsteking kan gevaarlijk zijn!!! Dus niet mee doorlopen!!! Hij moet in ieder geval behandeld worden!!!
  je had er meteen sterilon op moeten doen. Nu is de ontsteking er al, dus even naar de dokter. als het erg is, krijg je antibiotica en maakt de dokter het schoon en krijg je advies mee. Laat het eerst even aan je vader of moeder zien. Trouwens 14 jaar en dronken zijn... erg slecht... Je hersens zijn nog niet volgroeid daar krijg je problemen mee zeker later, en eigenlijk nu ook al, je doet domme, domme dingen!
  Sterkte, Brenda

  Reageer
  #4

  Hoi,

  Ik heb ook s een ontstoken piercing gehad en dan kan je de piercing er beter niet uithalen,
  want dan heb je de kans dat de bovenste huidlaag dichtgroeit maar de ontsteking binnenin blijft!!
  Wanneer het open blijft kan de pus en andere "rotzooi" er uit!!

  GEEN sterrilon gebruiken!!
  De alcohol hierin is daar niet goed voor, gebruik liever Betadine!!
  Met douchen Unicura zeep gebruiken,
  hier zit een bacterie dodend middel in en werkt daar ook goed voor heb ik gemerkt!!

  Laat voor de zekerheid de huisarts ernaar kijken voor het erger word!!!!

  Succes, groetjes ...

  Reageer
  #5

  Volgens een nieuw onderzoek van de Britse Health Protection Agency (HPA) en de London School of Hygiene & Tropical Medicine zouden één op drie mensen met een piercing een arts moeten raadplegen, en één op honderd moet zelfs in het ziekenhuis worden opgenomen.
  Vooral piercings in de tong, lippen en wangen houden een aantal risico’s in en worden daarom eerder afgeraden.
  - Infecties: onze mond bevat miljoenen bacteriën, die na een mondpiercing infecties kunnen veroorzaken. Ook het met de hand aanraken van de piercings kan de kans op een ontsteking verhogen.
  - Langdurige bloedingen: als tijdens het piercen een bloedvat wordt geraakt, kan er een langdurige bloeding met ernstig bloedverlies optreden.
  - Pijn en zwellingen: dit zijn vaak voorkomende symptomen bij piercings in de mond. In extreme gevallen kan een sterk opgezwollen tong de luchtwegen blokkeren en de ademhaling bemoeilijken.
  - Beschadigde tanden en kiezen: door contact met de metalen piercings kunnen er splintertjes losraken of kan een tand of kies breken. Ook gerestaureerde tanden, bijvoorbeeld met een kroon of een schildje, kunnen door mondpiercings worden beschadigd.
  - Beschadigd tandvlees: tandvlees kan door de piercings beschadigd raken of worden teruggedrongen. Terugwijkend tandvlees ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kan ook leiden tot tandwortelbederf en tandvleesaandoeningen.
  - Beperking van de mondfunctie: sieraden in de mond kunnen leiden tot overmatige speekselvorming, problemen met het uitspreken van woorden en moeite met kauwen en slikken.
  - Ziektes die via bloedcontact worden overgedragen: mondpiercings worden genoemd als mogelijke factor bij de verspreiding van hepatitis B en C.
  - Endocarditis: piercings in de mond geven een risico op endocarditis, een ontsteking van de hartkleppen en de binnenwand van het hart. De wond die tijdens het aanbrengen van de piercing ontstaat, geeft bacteriën de kans in de bloedsomloop te komen, waardoor ze het hart kunnen bereiken.

  Er gelden strenge regels voor piercings. Respecteer deze regels ook als u op vakantie in het buitenland een piercing laat aanbrengen.
  - Het dragen van handschoenen voor eenmalig gebruik is verplicht om de piercing uit te voeren.
  - Het materiaal dat het huidoppervlak binnendringt of in contact komt met de huid of het weefsel van de klant moet van eenmalig gebruik en steriel zijn.
  - Alle staafjes bestemd om, al dan niet tijdelijk, in gaatjes in de oren en in andere delen van het menselijk lichaam te plaatsen moeten voldoen aan een vrijgeving van een hoeveelheid nikkel dat kleiner is dan 0,2 gmg/cm2/week (migratielimiet).

  Reageer
  #6

  welke gek ben je als je 14 bent en dronken bent... en dan ook nog met een naaldje een piercing te zetten?
  ik denk dat ze degene die dit bij jou heeft gedaan op moetten sluiten en met 100 naalden moeten gaan prikken...
  welke gek verzint zoiets nou?

  Reageer
  #7

  Hallo,

  Ik heb sinds ruim 3 maanden een navelpiercing. Nooit gebloed ofzo maar nu zit aan de onderkant een rondje om de piercing op mijn huid, dit is rood en een beetje dik. Is het nu ontstoken? Want vaak hoor ik dat bij een ontsteking er bloed uitkomt, maar dat is bij mij niet het geval.

  Weet iemand misschien of dit gevaarlijk is of dat er niks aan de hand is?

  Reageer
  #8

  Het is een beetje ontstoken. Niet gevaarlijk, wel even opletten. Zeep doet wonderen, ontsmetten ook. Misschien een beetje antibioticum-zalf erop. Fucidine.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Alle tatoeage- en piercingstudio’s, schoonheidsspecialisten en juweliers die een vergunning van de minister van VWS hebben om te mogen tatoeëren en piercen, staan nu op één website.

  De overheid adviseert consumenten om alleen een tatoeage, piercing of permanente make-up te laten zetten bij ondernemingen die een vergunning hebben. Op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl kunnen mensen deze onder andere zoeken op naam of op plaatsnaam. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM, onderhoudt de site.

  Wettelijk verplicht
  Sinds 1 juni 2007 zijn ondernemers die tatoeëren, piercen of permanente make-up zetten, wettelijk verplicht om veilig te werken. Daarnaast moeten zij beschikken over een vergunning van de minister van VWS. De vergunningen worden verleend door de GGD. Ondernemers die alleen oorlellen piercen, hoeven geen vergunning te hebben.

  Bovendien is het sinds 1 juni 2007 verboden om kinderen onder de 16 jaar te tatoeëren of te piercen. Een uitzondering geldt voor kinderen boven de 12 jaar die in gezelschap zijn van een ouder of voogd, die toestemt in het aanbrengen.

  Reageer
  #10

  Gebruik Unicura Ultra zeep.

  Reageer
  #11

  Volgens mij is zeep bij een piercing niet goed hoor, dan blijven er toch weer restjes achter?? Beter lijkt me om ontsmettingscreme (echinaforce zalf, sterilonzalf) te gebruiken.
  Heb je de creme niet meer die je meekreeg na het zetten van je piercing?

  Houdt het goed in de gaten! Als je huid de piercing afstoot ontsteekt het namelijk ook. Maar keer op keer, en zo wordt de piercing je huid 'uitgewerkt', dat is namelijk bij mij gebeurd.

  Goed schoonhouden dus en eventueel even langs de piercingshop voor een zalfje!

  Reageer
  #12

  NAZORG PIERCING.

  Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen.
  Was de omgeving van de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.
  Dep de omgeving van de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog.
  Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets dergelijks op de wond.
  Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.
  Druppel geen wonddesinfectie middelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  Draag geen pleisters over de piercing, behalve kortdurend indien dit nodig is tijdens sporten.
  Draag bij een bodypiercing (navel of tepelpiercing) geen strakke of vuile kleding.
  Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorbaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater). Maak ook geen gebruik van sauna en stoombaden.
  Verwijder nooit zelf het sierraad. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei-afstoot verschijnselen van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

  Lijkt me dus duidelijk dat je geen zalfjes en andere dingen erop moet smeren, dat spoel je niet uit en gaat lekker broeien daar in die wond. Nee, lekker uitspoelen met anti bacterieele vloeibare zeep dus..

  Reageer
  #13

  Ik weet niet of je zelf een piercing hebt " " maar bij de tattoo en piercing shop krijg je een zalfje mee hoor!

  Reageer
  #14

  De Duitse Bondsdag heeft vrijdag een omstreden hervorming van het ziektekostenstelsel aangenomen. Die voorziet onder meer in een eigen bijdrage van patiënten bij vermijdbare of onnodige behandelingen, zoals bij ontstoken piercings.
  Ook kosten voor de nasleep van onnodige schoonheidsoperaties en tatoeages komen voortaan gedeeltelijk voor rekening van de patiënt. Artsen en ziekenhuizen krijgen een meldplicht.
  De oppositie is gekant tegen dit "verklikkerwetsartikel" en de aantasting van de medische zwijgplicht.

  Reageer
  #15

  Hoi
  Ik zie dat dit berichtje al best oud is, maar mijn navelpiercing heb ik nu ook 3 maanden en is ook nooit ontstoken geweest of bloed enz.
  Maar al een hele tijd heb ik het zelfde als jou. een soort dik randje om de piercing. een beetje rood/roze. Ik zie dat dit berichtje al wat ouder is maar.... hoe is het nu bij jou afgelopen en wat heb je er aan gedaan??

  groetjes L.

  Reageer
Reageer op: ontstoken piercing
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief