lipomen

 • #1

  Wie heeft er net als mij last van veel lipomen op de romp, armen en benen? Het schijnt een erfelijke aandoening te zijn. Ik ben de enige in mijn familie die het heeft. Ik ben 39 jaar en een man. Er is op het internet weinig informatie over deze afwijking te vinden.Wie heeft er ook last van?

  Reageer
  #2

  Bij veel MEN-1- patiënten komen kleine goedaardigegezwellen voor in bijvoorbeeld het onderhuids vetweefsel (lipomen), in bindweefsel (collagenomen) en in het spierweefsel van de slokdarm, longen en baarmoeder (leiomyomen). Ook komen bloedvatrijke huidgezwellen (angiofibromen) voor.

  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=5360
  http://www.erfelijkheid.nl/zena/men.php

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

  Reageer
  #3

  Ik heb ongeveer 50 lipomen in het onderhuids vetweefsel zitten en zij zijn allemaal goedaardig van structuur. Ik heb er weinig hinder van. Alleen kun je zomers bijna nooit zonder kleding op een strand gaan liggen of gaan zwemmen vanwege het ontsierende karakter van die lipomen zonder vragende blikken van kinderen en volwassenen te krijgen. Natuurlijk kun je dat negeren, maar het bederft wel vaak de zomerse pret.Die lipomen zijn uitermate ontsierend en verwijdering van de lopen geeft slechts littekens en zij komen na een paar maaanden net zo snel weer terug.

  Reageer
  #4

  Ben een vrouw en heb ook lipomen. Is erfelijk mijn vader heeft het ook

  Reageer
Reageer op: lipomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief