Haaruitval/kale plekken vrouw

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo,

  Ik ben 18 jaar en ik heb hele erge haar uitval. Het word nu zo erg dat je achterop mijn hoofd, mijn hoofdhuid kan zien. Je ziet een hele kale plek.
  Ik kan het alleen verbergen met een staartje. Wat ik zo veel mogelijk probeer te vermijden. Aangezien je haar hier nog meer door uitvalt.

  Ik ben echt heel erg bang dat het erger wordt.
  Ben al meerdere malen naar de huisarts geweest. Die geeft aan dat het door de pil kàn komen (staat geeneens in de bijsluiter) en dat ik maar een spiraaltje moet nemen.
  Wat ik vrij apart vind aangezien ik al 5 jaar aan dezelfde pil zit en hier pas sinds 1 jaar last van heb.

  Bij het borstelen van mijn haar doet mijn hoofdhuid af en toe wat zeer. Ik heb ook last van witte harde korreltjes, dit lijkt niet op roos.

  Weet iemand wat dit kan zijn? Ik wil m'n oude haar weer terug. Ben het zat om in de ochtend een halfuur bezig te zijn om de kale plek weg ten werken. Word er erg onzeker door.

  Reactie
  #2

  Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Ga terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de dermatoloog.

  De pil zou overigens wel een oorzaak kunnen zijn.

  Reactie
  #3

  Het kan zijn dat het alopecia areata is dat is een ziekte waardoor je haar uitvalt daar kan je niks aan doen. Je kan er zalf voor krijgen maar die helpt meestal niet en de vraag is of je haar nog wel terug komt maar in de meeste gevallen wel hoor. Ik raad je aan om voor de zekerheid naar de dokter te gaan

  Reactie
  #4

  ik heb ook last van haaruitval alleen heeft niemand in mij familie last van haaruitval, nu zit ik met de vraag wat moet ik ermee ik ben zelf 21, en ik heb ook last gekregen van haaruitval op me 18de en het is maar erger geworden, is er al verbeteringen opgetreden bij jouw?

  Reactie
Reageer op: Haaruitval/kale plekken vrouw
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief