Bruine moedervlek met zwarte stipjes?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds ongeveer een jaar een bruine moedervlek op mijn linker arm. Deze is nu 3mm groot, relatief klein nog, maar hij lijkt wel al groter dan een tijd geleden. Ook zie ik nu 3 zwarte stipjes in de moedervlek zitten. Is dit een normaal proces? Ik ben overigens 24 jaar.

    Ik heb 2 foto's, 1 van de foto's is overbelicht, daar lijken de stipjes niet zwart maar bruin. In werkelijkheid zijn de stipjes/vlekjes zwart.

    Mijn opa heeft melanomen gehad, vandaar dat ik zelf ook altijd extra waakzaam ben als ik nieuwe moedervlekken/veranderingen zie. Nu ben ik nog niet in paniek, maar zou wel graag willen weten of dit iets is waarmee ik al naar de dokter moet, of het af moet wachten tot de moedervlek groter is?

    [attachment=5479]moedervlek1.png[/attachment]

    [attachment=5480]Moedervlek11.jpg[/attachment]

    Ps: Mijn vorige bericht ging niet goed, de foto's werden niet meegenomen.

    Reageer
    #2

    Het lijkt naar mijn oordeel op een gewone moedervlek.
    Maar als je er ongerust over bent en blijft, ga dan naar de huisarts en laat ernaar kijken.

    Reageer
    #3

    Dank je wel, dus zwarte vlekjes in een moedervlek kunnen dus normaal zijn? Ik ga namelijk geen afspraak maken bij een huisarts als ik mij nergens druk om hoef te maken haha.

    Reageer
    #4

    Dat kan inderdaad een heel normaal verschijnsel zijn.

    Reageer
    #5

    Is dit iets om mee naar een dokter te gaan? Die vlek zit er al lang, dat donkere puntje niet

    Bijlagen:
    Reageer
    #6

    Ik zie niet meteen een reden om daarmee nar de dokter gaan

    Reageer
    #7

    Hoi Rianne,

    Late reactie...ik heb helaas ervaring met melanoom en ook met verdachte plekken laten weghalen. Gezien dat zwarte stipje (nieuw) zou ik er wel naar laten kijken. Helemaal wanneer dit stipje/de plek nog meer veranderd is in de afgelopen maanden. Groetjes

    Reageer
    #8

    Heeft u het nog bij de arts laten nakijken? Mijn zoontje heeft dit ook. Precies hetzelfde
    Ook naar de dokter geweest. Die zei dat het er niet verontrustend uit ziet. Maar nu na 2 maanden zit het mij toch niet lekker.

    Heeft u al antwoord? Ben wel benieuwd

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mijn dochter heeft dit ook maar dan is het donkere gedeelte een stuk groter en niet helmaal symmetrisch.. het js inmiddels in een half jaar hetzelfde gebleven.

    Reageer
    #10

    Ook wij zijn zeer zorgvuldig met het kijken naar vlekjes die veranderen, deze weet ik niet of er altijd al zat maar geen idee of dit een doktersbezoek waard is

    Bijlagen:
    Reageer
Reageer op: Bruine moedervlek met zwarte stipjes?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief