Cyste op balzak

 • #1

  Beste lezers,

  Ik ben bijna twee weken terug naar de huisarts geweest voor een cyste op mijn balzak. SOA test was ook al gedaan zonder resultaat (gelukkig maar). Ik heb een antibioticazalf meegekregen omdat de huisarts zelf al inzag dat het niet echt prettig is om er meteen in te gaan snijden.

  De cyste is al een stuk gekrompen maar heb het idee dat die door de zalf niet volledig weg gaat.

  Volgens mij rest mij nu nog maar 1 keuze en dat is het operatief laten verwijderen van de cyste door middel van het weghalen van een stukje huid. Volgens de huisarts hoeft dit niet perse, alleen is het nogal vervelend als ik mijn broek uit doe alvorens ik seks ga hebben, dan heb ik steeds wat uit te leggen. En het is tevens niet echt prettig voor het zicht.

  Heeft iemand een idee of er nog andere alternatieven zijn voor het wegkrijgen van deze cyste zonder dat er een mes bij komt kijken?

  Het is trouwens een verstopte talgklier waaruit een cyste is ontstaan. Ik weet niet de exacte medische term voor deze soort cystes, maar dan weten jullie dat.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Ik weet natuurlijk niet hoe het er nu uitziet, maar waarschijnlijk is verwijderen de enige optie als je er snel vanaf wilt.

  Het is overigens een tagkliercyste.(atheroomcyste of epidermoidcyste)

  lees meer op:
  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/124134-talgkliercyste-symptomen-diagnose-behandeling-en-prognose.html

  Reageer
Reageer op: Cyste op balzak
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief