Schurft blijft terugkomen"/> Schurft blijft terugkomen - Medische Forum - Dokter.nl

Schurft blijft terugkomen

 • #1

  Beste mensen, Ik heb nu zo'n half jaar last van Schurft en ben daar in die periode al 4 keer voor behandeld. 3 keer met een pillenkuur en 1 keer met zalf. Dan heb ik er twee weken geen last meer van, maar dan is het er weer. Ik ga zelfs twijfelen of het wel schurft is. Het zijn op dit moment niet de wondjes bij mijn vingers en polsen. Deze keer is het vooral op beide bovenarmen en benen.

  De jeuk is op zich best verdraaglijk, maar ik vind het zo vervelend dat ik nauwelijks contact kan maken met mensen. Ik ben zo ontzettend blij als ik er eindelijk vanaf ben. Weet iemand een wondermiddel voor me?

  Groetjes.

  Reageer
  #2

  Zijn eventuele gezinsleden ook mee behandeld?
  Werk je in een ziekenhuis of verzorgingstehuis of komt je daar regelmatig?
  Heb je de crème ook op je hele lichaam aangebracht?

  Schurft wordt behandeld met permetrinecrème (Loxazol). Het is absoluut noodzakelijk dat alle gezinsleden een behandeling krijgen, ook wanneer ze zelf geen jeuk of huiduitslag hebben. Ook de partner van de patiënt met schurft moet worden meebehandeld. Iedereen moet zo snel mogelijk en op hetzelfde moment worden behandeld en wel als volgt:

  Het gehele lichaam (met uitzondering van het gezicht en het behaarde hoofd) wordt ingesmeerd, dus ook bijvoorbeeld tussen de tenen, in de bilspleet, onder de (kortgeknipte) nagels, op de balzak, op de schaamlippen, echt overal. Bij kinderen van 2 jaar en jonger worden ook het gezicht en het behaarde hoofd meebehandeld. Na het insmeren NIET de handen wassen. NIET van te voren onder de douche of in bad gaan.
  Op de ochtend na het insmeren (8 tot 12 uur na het aanbrengen van de crème) moet het gehele lichaam onder de douche goed worden gewassen.
  Na het douchen het lichaam afdrogen met een schone handdoek en schone kleren aantrekken.
  Alle kleren die in de afgelopen 3 dagen gedragen zijn en op 60oC kunnen worden gewassen gaan de was in, evenals het beddengoed. Bij wassen op een temperatuur van boven de 50oC worden de aanwezige mijten gedood. Kledingstukken die niet op deze temperatuur (of helemaal niet) mogen worden gewassen, moeten gedurende ten minste 3 dagen in een afgesloten plastic zak worden bewaard en kunnen vervolgens zo nodig worden gewassen.
  De avond volgend op de behandeling in een schoon bed stappen, dat wil zeggen met schone kussenslopen, lakens of dekbedovertrek en matrashoes. De matras en het kussen hoeven niet gereinigd te worden. Laat matras en kussen overdag onopgemaakt tot voor het slapen gaan. Dekens moeten gedurende 48 tot 72 uur worden gelucht alvorens zij weer kunnen worden gebruikt.
  De behandeling met permetrinecrème hoeft in principe maar één keer te worden uitgevoerd. Als de maatregelen nauwkeurig worden uitgevoerd, zoals hier beschreven, zal de schurft nagenoeg zeker verdwenen zijn. Doorgaans is de jeuk binnen 3 dagen aanzienlijk verbeterd, maar het kan wel 3 tot 4 weken duren tot de huidafwijkingen en de jeuk geheel verdwenen zijn. Denk dus in de tussentijd niet dat de therapie niet is aangeslagen! De patiënten zelf (niet degenen die geen huiduitslag hadden) worden om deze reden soms door de (huid)arts nabehandeld met een corticosteroïdcrème. Alleen wanneer na een week de jeuk niet is afgenomen en nog nieuwe huidafwijkingen opkomen, mag de behandeling nog 1 keer (NIET vaker) worden herhaald. Ook dan moet iedereen uit de omgeving weer meebehandeld worden en moeten de hier beschreven hygiënische maatregelen weer toegepast worden.

  bron: Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

  Reageer
  #3

  Beste Anoniem, ik en mijn vriend hebben het zelfde probleem. Heb jij inmiddels een oplossing gevonden?

  Reageer
  #4

  Het begon in februari 2014 . Pas in september kwam ik erachter dat het om schurft ging. Bij mij was na een week of 4 alles was bij een van mijn kinderen zag ik wel kleine huidirritaies op zijn been na twee maanden en ben daarom naar de huisarts gegaan. Dit kon geen schurft zijn. In april afgelopen maand heeft mijn zoon een keer naast mij geslapen en het feest begon na 4 dagen weer opnieuw! Uitslag jeuk en de hele mik mak! Wederom een behandeling gedaan en na een week weer. We hebben ons echt overal aan gehouden! Het leek veel beter te gaan maar gister had ik weer wat uitslag en flinke irritatie na het scheren. Ik hoop toch dat het weg is. Ik heb inmiddels al een afspraak staan over een maand in t ziekenhuis bij de dermatoloog. Ik begin er langzaam wel wanhopig van te worden en ben ook angstig dat als het niet weg is je het overdraagt. Al met al begint het ook wel op je psychische gezondheid te werken. Hebben jullie hier ook last van?

  Reageer
  #5

  Hoi Anoniem,

  Ik heb hetzelfde probleem. Al vier keer behandeld, 2x met de creme en 2x met de pillen. Alles goed gedaan maar het blijft terug komen. Hoe is het afgelopen met de Dermatoloog? Ik kan wel wat advies gebruiken!

  Reageer
  #6

  Heb je huisdieren of kom je regelmatig met dieren in contact?
  Werk je in de gezondheidszorg of behoor je tot een van andere beroepsgroepen?
  eroepsgroepen met een verhoogd blootstellingsrisico voortkomend uit al dan niet intensief contact met besmette personen of besmet beddengoed/kleding (indirecte transmissie): verloskundigen, gynaecologen, dermatologen, huisartsen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, ambulancepersoneel, EHBO’ers, medewerkers linnenkamer c.q. kledingwassers, chauffeurs, reizigers en militairen in risicogebieden, personen werkend in de seksindustrie of werkend met daklozen, druggebruikers, asielzoekers of in penitentiaire inrichtingen (KIZA).

  [zoönose] Mensen die intensief contact met dieren hebben, lopen meer risico op infestatie met dierlijke varianten van Sarcoptes.

  Reageer
  #7

  Ik ben bij de dermatoloog geweest. Ik ben er inmiddels van af. Al duurde het wel maanden voordat de klachten over waren. Bij mijn zoon was het ook over maar sinds een paar weken heeft hij weer enige uitslag op zijn benen. Ben weer naar de dermatoloog geweest en die zegt dat het geen schurft is. Toch ben ik er niet gerust op. Zolang wij niet in een bed slapen zal ik het ook niet krijgen, wil dit ook niet testen. Vind het echt heel erg vervelend allemaal. Heb jij al iets gevonden erop?

  Reageer
  #8

  Ik heb de oplossing!
  Na zelf bijna een jaar lang rond gelopen te hebben met schurft weet ik nu wat de uitdrukking" ergens het schurft aan hebben" betekent..

  De oplossing is rode tijgerbalsem!!!
  op elk plekje een beetje smeren en binnen een week zijn ze allemaal dood!

  succees,
  Sander

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo smeert u het elke dag in Van die week met tijgerbalsem??? Mvg

  Reageer
  #10

  hallo,

  ik en mijn man hebben een aantal jaren schurft gehad, niet heel de tijd, maar kwam telkens terug. Nu zijn we al jaren zonder en plots uit het niets duikt het weer op hoe komt dit, heb zoveel schrik dat het weeeer zo lang zal duren voor we er vanaf zijn en we hebben ondertussen ook twee kinderen ... die tijgerbalsem doet dit de schurft echt verdwijnen of verminderd het gewoon de symptomen van jeuk?
  Ik hoop een spoedig antwoord te krijgen of als jullie nog tips hebben hoor ik het graag

  Reageer
  #11

  Ik zou niet opmde tijgerbalsem vertrouwen.
  Ga naar de huisarts voor een adequate behandeling

  Reageer
  #12

  Beste allen, bij mij is het nu al een jaar weg, maar bij mijn zoon blijft het maar terug komen! Ik ben eigenlijk echt radeloos, helemaal omdat artsen blijven zeggen dat het geen schurft is. Maar inmiddels heb ik t al 3 x gekregen door mijn zoon en bij mij gaat het door de behandeling zelf wel weg.. Ben inmiddels een soort expert geworden op het herkennen, maar wat ik het maar op gebied van behandelen. Ik vind het zo vervelend en weet me echt geen raad heeft iemand aub wat tips wat ik nu moet doen??? Alvast bedankt!

  Reageer
  #13

  Ga met de klachten naar de dermatoloog. Eventueel naar een andere in een ander ziekenhuis als je al bij een dermatoloog geweest bent.  Schurft is doorgaans door een arts heel goed te herkennen.

  Reageer
  #14

  Mijn man en ik hebben schurft op gelopen in een hotel. Behandeld met pillen nu 3,5 week geleden.  Jeuk heb ik nog wel maar wel draagelijk. Alleen nog wel uitslag vooral na het dochen.  Wanneer gaat die uitslag weg?

  Reageer
  #15

  2 jaar geleden besmet geraakt door neefje en de gehele familie die allen al lang bij dermatologen liepen en biopten, schraapsels, pillen en zalven kregen en werkelijk geen 1 arts erkende dat het schurft was...

  Familie, en ons gezin behandeld en allen zijn jeuk en uitslag vrij. Behalve ik.. na de 1e behamdeling ben ik na 3 maanden weer behandeld incl. Man en kids. En had geen jeuk na de 2e keer, wel uitslag maar dat was de postscabies dacht ik. En jawel na 6 maanden begon de jeuk en uitslag weer. Weer dermatogen bezocht en wederom werd verteld dat het geen scabies kon zijn. Na een biopt was er twijfel en is er weer een behandeling met pillen en creme gedaan. Dit was vorig jaar in mei en inmiddels is het 8 maanden verder en nog steeds veel jeuk en overal uitslag met plekjes die weken duren voor ze verdwijnen. Gezinsleden hebben geen last, ik ben superschoon met kleding beddengoed wassen enz. Want inmiddels ben ik radeloos. Dermatoloog zegt dat het niet kan..omdat ik behandeld ben en denkt dat het psychisch is. Maar ik maak de plekken niet en de uitslag is hetzelfde als 2 jaar geleden. Het gevoel, de jeuk...wie heeft dit ook?

   

   

  Reageer
Reageer op: Schurft blijft terugkomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif