brandwond door ijspak

  • #1

    Hallo,

    Ik heb een ontsteking in mijn knie en er een ijspak opgelegd zonder te merken dat het beschermend doekje er tussenuit was, dus nu brandwonde 2de graad. Mijn arts was met vakantie, dus advies van de apotheker gevraaagd, die zei Flammazine erop en iedere verzorging er een laagje afnemen Nu is het een open wonde (het vel van de blaas is weg). Mijn arts zegt niets afnemen, enkel flammazine blijven toevoegen. Ik heb een verband dat het vuil eruit trekt. Op de bijsluiter van flammazine zie ik dan weer dat je wel de oude laag moet verwijderen. Wat is het nu ?

    Reageer
    #2

    In principe dient alleen 'dood' weefsel te worden verwijderd.
    De werkwijze voor Flammazine is als volgt:

    de wond dient ontdaan te worden van oude resten flammazine crème
    de omliggende huid drogen
    eventueel dood weefsel verwijderen
    de crème in een dikke laag (2 à 3 mm) aanbrengen met een houten spatel
    het geheel daarna afdekken met gazen, of (bij brandwonden) Engels pluksel of metalline gazen (gazen voorzien van een speciale niet aan de wond verklevende laag)
    Flammazine crème 1 x daags aanbrengen.

    Reageer
    #3

    mijn dokter zegt dat ik die oude flammazine lagen er niet af mag halen, zelfs niet wassen, gewoon flammazine er bij doen

    Reageer
    #4

    Mijn eerdere reactie is de gebruiksaanwijzing die door de fabrikant wordt aangegeven voor een goede werking van de zalf en om infecties te voorkomen.

    Reageer
Reageer op: brandwond door ijspak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief