Dutasteride tegen haaruitval

 • #1

  Hallo, ik heb een vraag omtrent dutasteride en haaruitval.
  Ik ben 20 jaar oud en heb al erg veel last van haaruitval vanwege alopecia androgenetica. Dit doet veel met een mens wat betreft zelfverzekerd zijn en ben daarom eerst langs een dermatoloog gegaan en daarna een private kliniek. Hier heb ik dutasteride voorgeschreven gekregen om mijn haaruitval tegen te gaan. Dit is 0.15 mg dutasteride wat in een speciale apotheek gemaakt zou worden voor mij.
  Nu blijf ik toch worstelen met de potentiele bijwerkingen van dutasteride 0,15 mg. Zo zie ik toch impotentie voorbijkomen, onduidelijkheid wat betreft de fertiliteit, depressie en zelfs blijvende bijwerkingen als ik zou stoppen met het medicijn. Daarnaast dat het in het sperma terecht komt waardoor contact van dit sperma met vrouwen gevaar voor de vrouw zou kunnen oplopen. Het is een off label medicijn dus de overheid herkent het niet.
  Voor een jonge gast als ik maak ik me dan toch zorgen of dit medicijn niet mijn hormonen (blijven) verstoord als ik dutasteride (anti-testosteron) ga slikken ook al is het een kleinere dosis.
  Is er iemand die mij kan uitleggen of ik dit medicijn gewoon kan uit proberen en ik me teveel zorgen maak. Of dat ik het juist niet moet slikken of iemand die zijn ervaringen kan delen met dit medicijn?
  Alvast bedankt voor de hulp!!

  Reageer
  #2

  Dit soort middelen staan bekend om de vervelende bijwerkingen, maar niet iedereen zal er last van hebben. Je zult zelf moeten beslissen of je het al dan niet wilt gaan gebruiken

  Reageer
Reageer op: Dutasteride tegen haaruitval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief