Zwart korstje

  • #1

    Beste forumleden,

    Vorige week zondag ben ik door een tafel heen gezakt (bij afbreken van een partytent). Het blad bestond uit keramische tegels en met mijn scheenbeen ben ik langs een tegel gegleden. Gelukkig zat mijn broek ertussen wat erger heeft voorkomen, maar het was wel een diepe schaafwond, wel spoot er een straaltje bloed uit. Op de eerste hulp werd het beoordeeld en hoefde de wond niet gehecht / geplakt te worden. Ik heb de wond een aantal dagen ingesmeerd met wondhelende zalf van hansaplast en verpakt met een gaasje, compres en verband. Vanochtend bij eigen huisarts geweest en die adviseerde het vanaf nu te laten drogen aan de lucht, wel met een pleister erover. De korts is inmiddels best wel zwart geworden en ik vrees voor necrotisch weefsel. Ik heb een recente foto bijgevoegd. Is dit een normale korst of moet ik voor erger vrezen? De wond zelf doet geen pijn, de kneuzing aan mijn scheenbeen voel ik vooral als een zwaar gevoel en doffe pijn (vooral als ik na lang liggen of zitten weer ga staan. Dit trekt ook vrij snel weg.

    Alvast bedankt voor jullie advies.

    Reageer
    #2

    Hierbij de foto

    Reageer
    #3

    Foto nu wel gelukt hopelijk.

    Bijlagen:
    Reageer
    #4

    Ik vind de plek er om heen wel erg vurig.
    Voelt het ook warm aan?
    Necrotisch weefsel lijkt het in ieder geval niet op, je zou alleen in de gaten moeten houden dat er geen ontsteking onder de korst komt.
    En ik zou niet meer smeren, daarmee houd je de korst week heb duurt het langer voor het geneest.
    Als de korst eraf is, kun weer smeren,met bijvoorbeeld een litteken creme

    Reageer
    #5

    Hoi Suus,

    Het rozige eromheen is ‘genezen’. De schaafwond was zo groot als de korst + daaromheen. Ik heb het dus tot vanochtend (vanaf zondagmiddag) nat gehouden met wondzalf. Sindsdien is er een korst opgekomen. De plek doet geen pijn en voelt ook niet warm aan.

    Groetjes Niels

    Reageer
    #6

    Dit was de wond op maandag.

    Bijlagen:
    Reageer
    #7

    Dat klinkt niet als een ontsteking.
    Ik zou geen zalf meer gebruiken, de korst moet indrogen, zoals je huisarts ook gezegd heeft.
    Dan valt hij er vanzelf af.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor de snelle reactie!

    Groetjes Niels

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zwart korstje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief