(Diepe) schimmelinfectie?

  • #1

    Hallo allemaal, sinds een jaar heb ik een aandoening in de liezen waar ik erg veel last van heb. Dit is van een op de andere dag ontstaan. De klachten wijzen op huidschimmel. Veel jeuk en een branderig gevoel. Soms voelt het ook nattend aan. Maar.. de huid op die plaats is NIET afwijkend; géén bulten, géén schilfering, geen vlekken of afwijkende kleur.
    Het betreft de huidplooi in het diepste gedeelte van de lies links, rechts en onder scrotum. Perfect symmetrisch. Door huisarts naar dermatoloog gestuurd. Hoeveel ik ook geprobeerd heb te duiden hoeveel last ik er van heb, werd er mij verteld dat het eczeem is, een schimmeltest werd niet gedaan. Dan maar een schimmeltest gedaan via Easly; negatief, maar kan misschien ook vals negatief zijn.
    Heb al mijn kledingkeuze aangepast destijds, ruimer zittende broeken, ruime boxershorts. Het enige dat iets helpt is regelmatig Nestosyl smeren. Maar wil dit niet rest van mijn leven blijven doen. Voor mij persoonlijk heeft het veel impact, je bent er bijna hele dag in je hoofd mee bezig.
    Zijn er misschien mensen met een gelijkende aandoening? Zijn er schimmelinfecties die dieper in de huid zitten en zich niet kenmerken door enige vorm van schilfering, afwijkende huidskleur(ingen)? Heeft iemand ideeën, suggesties? Alvast dank.

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat het een schimmelinfectie is, maar een bacterieel probleem. Smetplekken door o.a. transpireren en schuren. Maar daar is ook zalf voor. die de huisarts kan voorschrijven. Een antibacteriële zalf.

    Reageer
    #3

    De darmatoloog in het ziekenhuis had het over eczeem. Er zijn geen schilfers en de kleur van de huid is geheel normaal in het hele gebied niet lichter of donkerder.

    Reageer
    #4

    Misschien is het dan ook wel eczeem. De dermatoloog heeft daar in principe het meeste verstand van

    Reageer
    #5

    In principe wel ja, maar ook die kunnen het mis hebben.

    Reageer
    #6

    Als je twijfelt, moet je voor een second opinion naar een andere dermatoloog in een ander ziekenhuis gaan

    Reageer
Reageer op: (Diepe) schimmelinfectie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief