Schimmel/schurft

 • #1

  Ik heb dit jeukende plekje op mijn onderbeen. Het was vanochtend nog lichtroze, nu heeft het een felrode kleur. Lijkt dit op een schimmelplekje of schurft? Wat het laatste betreft, ik zou niet weten hoe ik eraan zou moeten komen maar als ik op internet kijk lijkt het er iets op, zo ook schimmel. De dokter is met vakantie, ik moet een eind rijden voor vervangend arts. Kan dit nog even wachten voordat het bekeken kan worden?

  Reageer
  #2

  Lijkt niet op schimmel en ook niet op schurft. Daar kun je best wel nog even mee wachten. Misschien is het tegen die tijd wel vanzelf weer weggegaan

  Reageer
  #3

  Okee, dankjewel! Is het een idee om er iets op te smeren of beter met rust laten?
  Vind jij het ergens anders op lijken?

  Reageer
  #4

  Gewoon met rust laten. Het lijkt toch vooral op een onschuldig rood vlekje

  Reageer
  #5

  Hoi John,

  Het plekje werd kleiner en vlakker en minder fel, de jeuk was veel minder. Alleen nu heb ik bij wrijving dat hij enorm gaat jeuken en weer echt een bultje wordt. Nu ziet hij er inmiddels zo uit, ik dacht dat hij weg zou gaan. Lijkt dit niet op huidkanker, door die veranderingen? Zo lijkt het op een muggenbeet, alleen die eerste foto die ik stuurde weer niet.

  Reageer
  #6

  Dat heeft met kanker dus helemaal niets te maken. Lijkt inderdaad meer op een insectenbeet

  Reageer
  #7

  Okee dankjewel. Ik had het vlekje laten monitoren op Skinvision. Ze zeiden laag risico, en omdat ik aan had gegeven dat het jeukt waren ze wat 'strenger' en kreeg ik een bericht waarin ze zeiden dat als het na 6 weken niet weg was ik naar de huisarts moest. Maar wel dat de kans op kanker klein was. Alleen het idee van controleren en in de gaten houden geeft me gewoon wat onrust.

  Maar huidkanker kan dus niet eerst bijna weggaan of op deze manier veranderen?

  Reageer
  #8

  Nee, daar heeft het dus echt helemaal niets mee te maken. En als je er dan toch ongerust bent: Waarom ga je dan niet gewoon naar de huisarts en laat ernaar kijken?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Schimmel/schurft
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief