Moedervlek borst

 • #1

  Dit is een vlek die rond mijn 16e (iets later) is ontstaan. Naar mijn idee is hij gegroeid en zit hij mij niet lekker. Ook lijkt een rand grilliger (verheven). Dit zie je op de foto. Huidskleurig. Ik heb verder geen jeuk eraan en hij gaat niet zo maar open.

  Ik wil hem laten verwijderen, maar ben kort geleden erg vaak naar de huisarts geweest. Schaam mij om dan nog een keer aan te kakken + ik heb er een tijd geleden een op mijn been laten weghalen, bleek niets te zijn, maar heb daar een lelijk litteken aan over gehouden (ondanks ze niet hebben lopen snijden) waar de moedervlek weer in terug groeit.

  Dat hij terug komt, wetende dat het niets is, vind ik niet zo’n grote ramp, maar het litteken wel. Nu is die op mijn been niet zichtbaar voor andere, maar die op mijn borst zal wel zichtbaar zijn…

  Wat is aan te raden?

  Reageer
  #2

  Sidenote: Ik ben iemand die wel zonder zonnebrand rondloopt, maar die je nooit zal aantreffen op het stand/de zonnebank. Dit uit angst voor huidkanker, maar ook omdat ik geen fan ben van de zon/hitte. Mijn bijnaam is ook de melkfles haha…

  Reageer
  #3

  Ik zou er toch mee naar de huisarts gaan en die om advies vragen. Die zal het beter kunnen beoordelen dan via een forum zonder artsen. Dan is de keus aan jou of je het risico op nog een litteken wilt nemen.

  Reageer
  #4

  Beter een keer te vaak dan te weinig naar de huisarts denk ik altijd.
  Tenzij het uit de klauwen loopt natuurlijk maar
  Volgens mij kan je dat zelf wel goed beoordelen.
  Ik heb ook een periode gehad dat ik heel vaak naar de huisarts ben geweest met moedervlekken en op gegeven moment durfde ik ook niet meer heen te gaan. Ook omdat ik wist dat ik reageerde vanuit mijn angststoornis. ben toen zelfs een paar keer naar Prive klinieken geweest met mijn moedervlekken zodat ik niet naar de huisarts hoefde.

  Ik heb nu de: u zorg online . App en als ik iets heb dan kan ik een berichtje sturen met foto naar mijn huisart. Zo kan je toch iets vragen/overleggen zonder kostbare tijd te verprutsen door op het spreekuur te komen.
  Misschien ook iets voor jou..

  Reageer
  #5

  Ziet er toch heel normaal uit? Heb je weleens opgezocht hoe melanomen eruit zien?

  Ja, schaven en snijden, heeft geen zin en geeft wel een litteken.

  Ik doe zonnebrand factor 50 op mijn grootste en meest rare moedervlekken. Die eraf zijn geschaafd, waren ok. En zijn weer terug, met litteken.

  Reageer
Reageer op: Moedervlek borst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief