eczeem

 • #1

  Hoi,
  Ik heb vanaf dat ik heel jong was, al allergieën. Elk jaar zijn er wel periodes dat het heel erg is, voornamelijk als de lucht heel droog is, omdat de uitslag die ik dan van de allergie krijg moeilijk weggaat. Maar ik heb het jaren niet meer zo erg gehad. Ik heb van het voorjaar hormoonzalf klasse 2 gehad en dat ging een tijdje goed. Maar het is nu nog erger dan hiervoor, wat erin resulteert dat er mijn ene arm, de binnenkant van mijn ellenboog helemaal rood is (cirkel met diameter 10cm ongeveer) en mijn andere arm heeft zijn hele bovenarm geïrriteerd en met wat rode bultjes.
  Ik probeer dit weg te krijgen door te smeren met vaseline en propolis, maar het lijkt alsof het alleen maar erger wordt.
  Is het slim om naar de huisarts te gaan en weer hormoonzalf te vragen, of zijn er nog andere mogelijkheden?

  Reageer
  #2

  Is het van een contactallergie?
  Heb je gekrabt?

  Je wil eigenlijk de luxerende factor weten. Trui/pyjama die je hebt gekocht en gedragen voor je die waste? Een handdoek die wat muf ruikt of met iets anders (geurstof) is gewassen?

  Hormoonzalf kan, maar soms helpt een antibioticazalf beter. Eigenlijk is een dermatoloog beter dan een huisarts wat dit aangaat.

  Reageer
  #3

  Ik heb dit denk ik van de combinatie droog weer en allergieën. Maar ik ben allergisch voor een heel lijstje waardoor ik nooit zo goed weet waarvan ik een reactie heb.
  - Dieren (hond, kat, paard, knaagdieren, (de rest is niet getest))
  - Graspollen en eikenbomen.
  - Eten (Melk, ei, banaan, chocolade, gluten). Hier krijg ik meestal alleen darmklachten van.

  Wij hebben thuis 2 honden, een kat, 2 paarden, nogal wat gras en wonen naast/half in een eikenbos. Hier heb ik nogal vaak een reactie op, maar de ene dag gaat het beter dan anderen dagen.

  Ook denk ik dat ik tegen sommige shampoos/conditioners niet goed kan, aangezien ik na het douchen vaak bultjes krijg op armen/benen. Maar dit kan natuurlijk ook komen door de handdoeken.

  Vooral nu het al wat erger is, reageert mijn huid heftig op wat ruwere stoffen kwa kleding. Voornamelijk bij gebreide truien.

  Reageer
  #4

  Ik denk dat de eczeem begon toen de bomen van kleur begonnen te veranderen en het wat kouder werd.

  Reageer
  #5

  Hoi Sanne,

  Het weer maakt een allergie meer op de voorgrond. Soms zetten mensen CV hoger en douchen warmer/langer, maar lucht is ook droger.
  Het zou verstandig zijn om je eens te laten onderzoeken dmv een plaktest, op alle contactallergiesoorten.

  Als eerste (voordat je de plaktest krijgt, ben je weer een tijd verder) zou ik nu zorgen voor parfumvrije douchegel, shampoo, conditioner en wasmiddel (Neutral bv). Misschien ben je er dan al voor een groot deel.
  De trui zou ik alleen dragen met een longsleef eronder.
  En een allergietabletje kan natuurlijk geen kwaad als je met de dieren wil knuffelen.

  Reageer
  #6

  Heel erg bedankt,
  Ik gebruik inderdaad al allergietabletjes.

  Reageer
Reageer op: eczeem
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief