Verwijdering van haren, wat is het feit?!

 • #1

  Beste allemaal,

  Er wordt van alles geroepen. De één zegt dat harsen het haargroei tegen gaat, hiermee trek je het hele haarzakje met haar eruit. Daarom blijven de haartjes langer weg, wegens het proces van haarzakgroei etc. Verder zeggen ze dat harsen ook de haartjes vermindert en verdunt.

  Nou sprak ik vandaag een huidtherapeut, die zei het volgende. Ze zei dat het een grote fabel is over het harsen. Scheren is beter, zei ze. Daarmee groeien de haartjes níet meer en ook niet erger terug.

  Later belde ik Veet op, het bekende merk voor ontharing. Daar kreeg ik weer heel wat anders te horen! Daar zeiden ze dat scheren juist het haargroei vermeerdert. Omdat je bij het scheren het bovenste laagje van je huid ook weg scheert, beschadig je in feite veel. Daarmee komen de haartjes stugger terug. Bij hun methode van ontharingsmiddel is het net als scheren, maar het bovenste laagje huid wordt niet beschadigt. Vandaar dat het ontharen beter is.

  Wat is nou hèt feit over ontharen?

  Groetjes,

  Huid&Haar

  Reactie
  #2

  De nieuwste methode is flitsen. Of het veilig is weet ik niet. Je huisarts of zorgverzekeraar kunnen je beter informeren hierover. Soms is het mogelijk een deel van de kosten te laten vergoeden door de zorgverzekeraar.

  Reactie
Reageer op: Verwijdering van haren, wat is het feit?!
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief