gordelroos bij kinderen

 • #1

  Vandaag heb ik te horen gekregen dat mijn 5 1/2 jarige dochter gordelroos heeft. en ik ben op internet gaan zoeken wat het was, schok er van. Kan iemand mij vertellen dat het echt erg zeer doet ook bij kinderen

  Reactie
  #2

  Door een verzwakt immuunsysteem wordt het risico van gordelroos groter. Het immuunsysteem verzwakt normaal gesproken naarmate men ouder wordt, waardoor de kans op gordelroos en de bijkomende complicaties toeneemt. Gordelroos en komt vaker voor bij mensen die ouder zijn dan 50 jaar dan bij jonge mensen. Maar ook jonge kinderen met een een verminderde cellulaire immuniteit kunnen gordelroos krijgen, vooral kinderen die niet zijn ingeent tegen waterpokken, en in de baarmoeder al besmet zijn met het Varicella virus, of tijdens het eerste levensjaar.
  Meestal zijn de symptomen bij kinderen veel milder dan bij volwassenen, maar als de afweer sterk is afgenomen kunnen de symptomen zelfs ernstiger zijn.

  Reactie
  #3

  Gordelroos, herpes zoster:
  http://www.dokter.nl/forum/Hersenen-zenuwen/209126-Gordelroos-herpes-zoster.html

  Reactie
  #4

  Ja, het is een jeukende pijn. Ik ben 12 en heb het ook.

  Reactie
  #5

  De blaasjes zijn pijnlijk, en hiervoor kun je pinstillers gebruiken, maar als de zenuw ontstoken raakt, kan deze pijn heel lang aanhouden. Deze zenuw pijn wordt post-herpetische pijn genoemd maar komt gelukkig vaak alleen bij ouderen voor.

  Reactie
  #6

  mijn kleinzoon van bijna vier heeft gordelroos , nu ben ik op internet ,aan het zoeken hoe hij er dit heeft kunnen krijgen, weet iemand hoe een klein kind er aan komt.

  Reactie
  #7

  Hai Charlotte, heb je iets aan deze site?
  http://www.gordelroos.nl/watisgordelroos.html

  Reactie
  #8

  Personen die nog nooit waterpokken hebben gehad kunnen door iemand die aan gordelroos lijdt met het virus besmet worden, de besmetting kan plaatsvinden door het vocht dat vrijkomt uit de blaasjes of door de lucht.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Over het algemeen krijgt men maar één maal gordelroos. Indien u vermoedt dat u gordelroos heeft is het verstandig om voor de juiste diagnose, informatie en behandeling zo snel mogelijk contact op te nemen met uw huisarts.

  Reactie
  #10

  Mijn zoom vn 6 maandjes oud heeft al paar dagen koort dokters zegen infectie gelopen maar wat vr efne weten ze niet maar waneer ik op zijn gezicht vrijwt met mijn hand weent hij van pijn is het begin van waterpoken of gordelroos ( mijn zoon is wel in aanraking geweest paar dagen trug met een andere baby dat waterpoken had )

  Reactie
  #11

  mijn zoontje van bijna 4 heeft ook gordelroos een lelijke plek op zijn schouderblad waar hij veel pijn van heeft/gehad, op zijn schouderblad ziet het er rustig uit nu. we hebben het ingesmeerd met sudocreme en er een gaasje overheen gedaan en wassen voor de zekerheid zijn kleertjes even apart. nu krijgt ook een plekje in zijn gezicht is sinds een paar dagen aan het groeien, weet nog niet zeker wat het is. Heeft iemand ervaring met meer dan op 1 plaats gordelroos?

  Reactie
  #12

  onze dochter van 11 heeft gisteren tehoren gekregen dat ze gordelroos heeft en het klopt dat het erg zeer doet(dit kan weken duren ook al zijn de plekjes verdwenen)en het jeukt onzettend.

  Reactie
  #13

  Gordelroos:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBS8a.htm

  Reactie
  #14

  Ik zit nu te zoeken op internet omdat ik denk dat mijn dochtertje van 6 ook gordelroos heeft. Zelf heb ik het ook gehad als kind. Bij haar jeukt het voornamelijk. Klopt dat of kan dat niet bij gordelroos? Ik schrik wel dat het vaak door verminderde weerstand komt. Is het zo erg met hasr weerstand gesteld denk ik dan? Ze is wel ziek geweest vorige week. Praktisch probleem is gelijk zwemles... kan dat wel?

  Reactie
  #15

  M'n dochter van 6 jaar heeft voor de tweede keer gordelroos, de eerste keer met 3 maanden oud. Ze kan/mag wel naar zwemles. Als er niemand aan de blaasjes zit is er niets aan de hand, is het advies van de huisarts. Wel is het zwemmen zelf vermoeiender omdat ze zelf verzwakt is. Ze kan zelf niet aan de blaasjes komen, zit nl op haar rechter schouderblad. We gebruiken alleen sudocreme (zink), geen verder medicatie.

  Reactie
Reageer op: gordelroos bij kinderen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief