Wrat wegstippen, rare kleur?

 • #1

  Ik had een vraagje. Ongeveer een week geleden heb ik mijn wrat weg laten stippen bij de huisarts met stikstof. Er is inderdaad een blaar opgekomen zoals gezegd en ik geloof dat de wrat naar 1-2weken vanzelf weg zou gaan. De kleur onder de blaar evenals de wrat is donkerbruin-paarsachtig.
  Is dit normaal? Zoja dan maak ik me nergens druk om en wacht ik gewoon nog een weekje.

  Reageer
  #2

  Niemand een idee:(?

  Reageer
  #3

  Ja hoor, dat is een bloeduitstortinkje. Een onderhuids wondje als gevolg van de blaar. Blijkbaar is een bloedvaatje stuk gegaan. Gaat vanzelf over. Doei!

  Reageer
  #4

  hallo

  Ik heb 2 dagen geleden ook mijn wrat laten wegstippen met vloeibare stikstof. De blaar onder de wrat is bij mij ook zwart/blauw/paars en is behoorlijk groot aan het worden. Nu zou ik graag van jou willen weten na hoeveel tijd het genezen is?
  en springt de blaar zomaar open en vliegt je wrat dan ergens in het rond met al dat sap eromheen?

  en zit onder die blaar ook al nieuwe huid? want ik heb nu zo het idee dat als de blaar open gaat mijn huid daar helemaal open ligt.

  alvast bedank voor een antwoord!
  Yiske

  Reageer
  #5

  Het genezingsproces van zo'n blaartje is een dag of 14, afhanleijk van jouw gezondheid en algehele conditie. veel fruit en vitamine C helpt altijd bij het genezingsproces, en zeker niet roken want dat vertraagt behoorlijk.

  Laat de blaar voorlopig zitten en niet aan rommelen. Er wordt onder de blaar nieuwe huid gevormd. Verder droogt het plekje uit en valt het er op een dag af, of kun je het laatste vaste stukje voorzichtig verwijderen.

  Hoe langet het blijft zitten, des te sneller het mooi geneest.

  Even vervelend dus nog maar het komt goed!

  Reageer
  #6

  Ik heb het zelfde probleem

  Reageer
  #7

  Ik had een klein wratje op mijn hand en ik heb het gisteren weg laten stippen. Wat het probleem is het is een hele grote blaar geworden en het is rood/blauw/paars achtig en ik zit eraan te denken of ik een naald onder het vuur moet leggen en het dan lek moet prikken.. is dat verstandig??

  Reageer
  #8

  Nee, dat is niet verstandig. Als het met stikstof is gedaan, is het een brandblaar. Waarschijnlijk net iets te lang de stikstof erop gehouden. Niets aan doen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wanneer gaat het weg? Want het prikt helemaal terwijl ik er niks mee doe

  Reageer
  #10

  Dat is een normale reactie van de stikstof behandeling. Het is immers een brandwondje. Dat trekt binnen enkele dagen vanzelf weer weg.

  Reageer
  #11

  Is het normaal dat je wratten paars en daarna zwart worden?

  Reageer
  #12

  Ja, dat is een normaal verschijnsel als je behandeld.

  Reageer
  #13
  1. hoi allemaal, ik heb gisteren mijn wrat laten aanstippen op mijn hand. dit is al de 2e keer dat ik het doe want de eerste keer was het niet weg. ik heb er in totaal 3, eentje is wel weg de andere twee niet. maar het doet zoveel pijn nog meer als de vorige keer en het is een ballon geworden wat kan ik doen?
  Reageer
  #14

  Niks aan doen. Gaat doorgaans vanzelf weg

  Reageer
  #15

  is het goed om met azijn of knoflook je wrat weg te halen ?

   

  Reageer
Reageer op: Wrat wegstippen, rare kleur?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief