puisten, krabben en knijpen voorkomen

 • #1

  hoi

  twee vraagjes
  1. Ik heb heel veel last van puistjes (door de leeftijd) en daar ga ik dan altijd aan zitten krabben en knijpen. Ik weet dat ik dat niet moet doen maar toch doe ik het. Heeft iemand tips om dit te voorkomen?

  2. Omdat ik zo heb zitten knijpen en wrijven enzovoort heb ik nou een bult op m'n voorhoofd, het probleem is, het is nou geen puist meer, het lijkt wel op een soort van vetbult. Ik heb al op verschillende internet pagina's gekeken maar ik kan er niks over vinden. Ik vind het heel vervelend en ik heb hem nou al bijna 2 jaar en hij wil maar niet weg. Heeft iemand dit ook meegemaakt en wat kun je er tegen doen behalve laten wegsnijden?

  Reactie
  #2

  Ik heb zo mijn twijfels of het wel een vetbult is. Is het geen verlittekende oude puist? Wat zie de huisarts?

  Je vette huid is een veelgehoorde klacht van pubers. Door de hormonale veranderingen is je huid een stuk vetter dan voorheen. Inderdaad moet je niet gaan lopen rommelen aan de puistjes want ze raken gemakkelijk geïnfecteerd met bacteriën als je ze met je vieze handen uit gaat knijpen. Niet doen.

  Wat wel helpt is je huid regelmatig met lauw water wassen. Gebbruik géén zeep want dan was je al het vet weg en zal je huid gaan denken dat het nóg meer vet moet gaan produceren. Daar krijg je dus op den duur alleen maar een vettere huid van.
  Door het lauwe water was je de viezigheid van je gezicht. En wat ook wel wil helpen, is goed veel sporten en lekker zweten, daarmee breng je wat leven in de brouwerij in de huid. Dat vind de huid lekker en die wordt er zeker gezonder van. En als laatste dat ik kan bedenken, niet roken, dat is zooo slecht voor je huid, en zeker voor puistjes!

  Reactie
Reageer op: puisten, krabben en knijpen voorkomen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief