Kleine wormpjes in huid

 • #1

  Sinds enkele weken heb ik last van een bepaalde wormsoort, weet niet wat het is. Zit voornamelijk vaak op me hoofd benen en rug. Ben 2 jaar geleden in Thailand geweest, als ik de wond open krab, zie ik een ronde penetratie wat soms dan hevig bloed. Ik heb voor de rest veel jeuk, en hevig zweten snachts. Dokter zelf zegt dat het niets ernstig is, de wormen of dergelijke zien er onder mijn microscoop roze/huidkleurig uit. Ik sta voor een raadsel

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Wat slecht van je huisarts dat die denkt dat het iets onschuldigs is.
  Ik ben dierenartsassistente en mijn eerste gedachte gaat naar draadwormen.
  Deze kunnen overgebracht worden door stekende vliegjes,die leggen eitjes in de huid wat vervolgens wormen worden die onder de huid leven.
  Dit moet en kan wel degelijk behandeld worden.
  Als de wormen in de longen of andere organen komen,kunnen ze voor problemen gaan zorgen,naast dat het me een ontzettend naar gevoel lijkt.
  Naast draadwormen zijn er bij dieren nog meer soorten wormpjes die in de huid kunnen leven en in de tropen ook bij mensen kunnen voorkomen,ik ken bijvoorbeeld de dierenmijnworm.
  Je zou even kunnen opzoeken bij welke soort jou foto's het dichtst in de buurt komt en daar je huisarts even mee confronteren.
  Want die had je gewoon gelijk een kuur mee kunnen geven als hij/zij iets beter had nagedacht!

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Kleine wormpjes in huid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief