Hydraterende huidcrème

 • #1

  Hey! Ik heb hydraterende huidcrème met 10% ureum gekocht voor mijn droge schilferige handen. De verpakking zegt: Intense hydratatie van de droge, ruwe, schilferende en jeukende huid (gezicht en lichaam).

  Ik weet echter niet hoeveel ik ervan moet gebruiken, de verpakking zegt 2-3 keer per dag smeren. Maar hoeveel? De eerste keer vandaag had ik een sliert van 5 cm, de tweede keer 2 cm. Kan ik teveel gebruiken van deze crème? Het is crème die ik online besteld heb, zonder recept.  En is het oké om deze crème te gebruiken op lichaamsdelen die niet per se jeuken en schilferig zijn? Ik heb een restje op mijn benen gesmeerd die niet jeukten of schilferig waren.

  De crème heet Calmurid Hydraterende Crème 10% Ureum

  Reageer
  #2

  De verpakking zegt: Intense hydratatie van de droge, ruwe, schilferende en jeukende huid (gezicht en lichaam). Dus nee niet op huid waar je geen klachten hebt en niet op eczeem

  Reageer
  #3

  Ah. Ik denk dat het voor een keertje geen kwaad kan, maar ik zal er geen gewoonte van maken.  Hoeveel zou ik ongeveer moet gebruiken? Er komt een sliertje uit de tube. Zou 2 cm genoeg zijn? 5 cm teveel?  Ik heb letterlijk geen idee.

  Reageer
  #4

  Ik zou het zo niet kunnen zeggen. Hoe het gebruikt moet worden zou eigenlijk in de bijsluiter/gebruiksaanwijzing moeten staan

  Reageer
  #5

  Hoeveel crème is nergens te vinden.

  <b>Hoe te gebruiken?</b>

  Breng de crème twee tot drie keer per dag aan op de droge en beschadigde delen van de huid. Het is aan te bevelen de huid vooraf te reinigen met een milde zeepvrije reiniger. Breng de crème aan als de huid nog vochtig is, dit helpt het vocht vast te houden zodat de huid zacht en glad blijft. Als de voeten zijn aangetast, laat ze dan eerst 15 minuten weken in warm water om de huid zachter te maken, droog vervolgens de huid met een ruwe handdoek en breng daarna de crème aan.”
  De werking van Calmurid

  - Hydrateert de huid en helpt om de natuurlijke vochtbalans van de huid te behouden
  - Kalmeert en verzacht de huid en verlicht de jeuk
  - Herstelt de huid en ondersteunt en houdt de huidbarrière intactIndicaties

  Calmurid is geschikt
  - Voor gezicht en lichaam

  - Voor de droge, ruwe of schilferige huid
  - Goed te gebruiken bij psoriasis, ichtyosis of hyperkeratose; deze huidaandoeningen dienen altijd vastgesteld te worden door een arts.
  - Geschikt voor kinderen (vanaf 3 jaar) en volwassenen
  - Kan alleen of in combinatie met andere dermatologische behandelingen gebruikt worden
  - Aanbevolen voor re-hydratatie van de geïrriteerde huid en na dermatologische behandeling
  Reageer
  #6

  Ik zou het zo helaas ook niet weten

  Reageer
  #7

  Toch bedankt voor de snelle reactie! Mijn bovenbenen voelen vettig aan en afspoelen met water heeft helaas geen effect gehad. Daarmee heb ik ook weer mijn lesje geleerd haha.

  Reageer
Reageer op: Hydraterende huidcrème
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief