Haaruitval bij ijzer tekort

  • #1

    Hallo,
    Ik ben al ongeveer 1.5 week erg licht in mijn hoofd, het gevoel dat je gaat flauwvallen, vreselijk moe terwijl ik elke dag vroeg slaap, en als ik adem voelt dat anders dan normaal, een beetje alsof er op gedrukt wordt bijna, heel vaag. En af en toe stekende hoofdpijn. Nu weet ik dus bijna zeker dat ik ijzer tekort heb, omdat bijna alle symptomen kloppen, behalve dat van de rusteloze benen. Woensdag ga ik naar de huisarts die zal wel even verder kijken. Alleen mijn echte vraag is dat ik had gelezen dat haaruitval ook een ding is, moet je perse haaruitval hebben en wat is nou precies echt haaruitval, ik heb dat als ik mijn handen door mijn haar doe dat ik gewoon 1 of 2 haartjes te pakken krijg, en weet ik dat je minimal 100 haren per dag verliest. Toch is mijn haar erg belangrijk voor mij en wil ik graag weten wat dan precies het soort haaruitval is wat je krijgt bij ijzer tekort. Zijn dat plukken haar? Of telkens een paar haartjes? Ik zou het waarderen als iemand het weet 🙂 oohh en ik denk het niet maar ik vraag het voor de zekerheid, je wordt waarschijnlijk niet gelijk kaal denk ik maar toch is het wel een beetje eng vind ik zelf.
    groetjes, vrouw (15 jaar)

    Reageer
    #2

    Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    #3

    Niet echt heel veel, wel toetsweek etc dus misschien een soort achterliggende stres en spanning

    Reageer
    #4

    En als het wel een soort “begin” van haaruitval is, is er dan nog een mogelijkheid om het nog een beetje tegen te gaan. Bv om nu producten te eten waar veel ijzer in zit? Of blijft het dan doorgaan?

    Reageer
Reageer op: Haaruitval bij ijzer tekort


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief