Muggenbult of ontstoken haarzakje?

  • #1

    Wat kan het bultje op foto 1 zijn? Lijkt dat meer op een muggenbult of op een ontstoken haarzakje? Het jeukte 2 dagen en ik heb per ongeluk soms gekrabd. Heb ik ook bij een andere gedaan een tijdje terug en daardoor is dat plekje niet meer weggegaan (foto 2)

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Ik neem aan een muggenbultje

    Reageer
    #3

    Oké John. Klopt het, dat als je er (teveel) aan krabt, er een litteken kan ontstaan? Want die andere is nooit meer weggegaan. Nouja hij is wel weg maar er is een donker plekje achtergebleven.

    Reageer
    #4

    Ze moeten ook altijd mij hebben in het huis komt dat door je samenstelling van je bloed zoals ze zeggen? Muggenbulten worden bij mij vaak erg irriterend en blijven erg lang aanwezig.

    Reageer
    #5

    Ja, dat kan. Het kan dan heel lang duren voordat het plekje weer verdwijnt

    Reageer
    #6

    Bloed heeft daar niets mee te maken.
    Mensen geven door hun huid namelijk meer dan driehonderd chemische verbindingen af waarvan muggen een deel kunnen opvangen. Daar bovenop ademen we meer dan honderd chemische verbindingen uit die ook worden waargenomen door muggen. Welke verbindingen we precies uitscheiden, hangt af van onze genen maar ook van ons dieet. Hierdoor heeft ieder mens heeft een uniek geurprofiel: we ruiken allemaal anders. Muggen reageren op dit geurprofiel. Een deel van de geuren trekt muggen aan, dit zijn attractieve geuren. Geuren die muggen aantrekkelijk vinden, zijn de geur van zweetvoeten, de geur die je uitstoot na het sporten en net nadat je bier gedronken hebt.

    Reageer
    #7

    Helder! Dank je.

    Daarom was de eerste muggenbult erg opgezwollen en rood. Door het krabben. Ik was gestoken in de zomervakantie ofzo en nu is het nog steeds beetje rood... in de foto zie je wat er nu nog van over is na 2 maanden. Is niet iets waar ik me zorgen over moet maken toch? Gaat hopelijk nog wel eens weg. Op het hoogtepunt was dat plekje 2 tot 3 keer zo groot en opgezwollen haha.

    Het wordt nu toch najaar maar voor volgende zomer: is een muggenstekker van Vapona veilig voor je als je die 's nachts in je slaapkamer zet? Zelf jagen lukt me voor geen meter dan zit ik er de hele nacht achteraan uit wanhoop voor slaap haha.

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Muggenstekker? Dat werkt niet. muggen hebben daar totaal geen last van. Het enige wat helpt in insmeren met eucalyptusolie of DEET.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ohh oké dat bespaart me geld dank je.

    Reageer
Reageer op: Muggenbult of ontstoken haarzakje?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief