Moedervlekje

  • #1

    Is dit een moedervlekje wat gevaarlijk kan zijn of worden? Naar mijn idee jeukt het niet enzovoort. Soms dan lijkt het in de buurt te jeuken. Maar er zitten ook wat haarzakjes in de buurt, dus ik weet het niet zeker.. Moet ik me zorgen maken?

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Dat is een gewoon moedervlekje

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Met moedervlekken waar je onrustig over bent mag je naar de huisarts. Onder de dermatoscoop zijn ze uitvergroot beter te beoordelen.

    Hou het in de gaten en let op veranderingen. Donkerder, groter, andere vorm, meerdere kleuren enz.

    Wanneer de jeuk in het gebied er omheen blijft, of wanneer je deze jeuk al een tijd hebt, ook naar de huisarts.

    Groetjes Thea

    Reageer
    #4

    Okee, nu ben ik best wel bezorgd. Ik weet dat dat niet goed kan zijn maar ook als het in de buurt jeukt? Het valt me op dat als het daar wordt aangeraakt door bijvoorbeeld mijn andere been of als ik mijn been bijvoorbeeld ergens op leg het dan wel kan gaan jeuken daar. Maar als ik het moedervlekje aanraak jeukt die zelf niet, daar zit de jeuk niet denk ik.. Moet ik me dan wel zorgen maken?? Als het moedervlekje zelf zou jeuken dan zou ik dat toch moeten voelen als ik die aanraak?

    Reageer
    #5

    Iemand?

    Reageer
    #6

    Maak je niet druk om een gewoon moedervlekje

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Jeuk in het gebied rondom een moedervlek kan een signaal zijn van activiteit van de moedervlek. Ook terwijl de moedervlek zelf niet jeukt, kan dit zo zijn.  Ik zeg kán...de jeuk kan net zo goed kan het een andere oorzaak hebben. Dus maak je niet gelijk druk.

    Laat em gewoon aan je huisarts zien. Nogmaals: die kan een moedervlek uitvergroot even bekijken. Niet raar. Daar zijn huisartsen voor. En complimenten dat je alert bent op moedervlekken. Beter te vaak naar de huisarts met een plekje dan 1 keer te weinig. Volg je intuïtie.

    Groetjes Thea

    Reageer
    #8

    Nou ik heb heel veel moedervlekken op mijn rug en verder overal. Ik ben er erg veel mee bezig. Het heeft zelfs een tijdje zo in mijn hoofd gezeten dat ik mezelf een tikkende tijdbom voelde. Nu heb ik bijv. in mijn familiekring die net te horen heeft gekregen dat diegene kanker heeft, geen huidkanker overigens. Ik ben er super bang voor. Ik heb mezelf nu een klein jaar geleden laten checken en alles was goed. Half jaar geleden ook geweest voor een moedervlek waar een klein puistje in ontstond. Ik verga dan van de spanning op het moment dat hij ze aan het controleren is. Ik ben er juist teveel mee bezig.. En als dat eenmaal in mijn hoofd zit.. Nu jeukt het daar niet meer maar zodra het weer begint dan ben ik weer in paniek. Ik las ergens dat het hevig moet jeuken rondom die plek. Dat deed het niet. Gewoon een beetje... Tandor wat vind jij er verder van?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik denk dat je je vooral onnodig druk maakt over de moedervlekken. Als je de ze angsten blijft houden, is het wellicht goed om daar met een psycholoog over te praten

    Reageer
    #10

    Nou ik loop hier al jaren mee. Ik kan het gewoon niet loslaten. En ik raak helemaal in paniek als er een kans bestaat dat ik ze voor de zekerheid bij de dokter moet laten controleren.

    Reageer
    #11

    Vraag dan een verwijzing voor een psycholoog aan de huisarts

    Reageer
    #12

    Hoi,

    Heb je die grote angst alleen bij je moedervlekken? Misschien is het dan een tip om dit met je huisarts te bespreken en te zoeken naar een oplossing wat het voor jou makkelijker maakt om dit meer los te laten. Wellicht is het een ideetje om eens te proberen of het beter gaat als je huisart zo om de 4 maanden de moedervlekken op je lichaam even checkt. Goed is dan goed, lekker naar huis gaan en 4 maanden niet aan moedervlekken denken. Want huidkankergezwellen groeien echt niet als paddestoelen uit je huid:-)  Zo om de 4 maanden jezelf even controleren is voldoende. Dat zegt mijn dermatoloog. Een controle door de huisarts vind je dan misschien ook even spannend. Maar zo te lezen ben je er nu wekelijks mee bezig en dat kost je bérgen spanning. Jammer van je energie.  Blijf je er toch erg mee bezig of heb je de angst op meerdere gebieden dan lijkt ook mij een verwijzing psycholoog zinvol.

    Succes en groet, Thea

    Reageer
    #13

    @Thea, ik ben er dagelijks mee bezig.


    @Tandor
    , ik ben in paniek. Het jeukt steeds in de buurt daar sinds vandaag. Ik kan de plek niet echt aanwijzen maar ik kom wel in de buurt van het moedervlekje. Ik word er misselijk van. Het is 2 dagen weggeweest de jeuk. Nu heb ik vandaag een strakke broek aan gehad en mijn haartjes op mijn benen zijn aan het teruggroeien. Maar het jeukt alleen daar in dat gebied. Ik zou nu het liefst naar een dokter gaan maar dat kan niet op zaterdag. Ik ken mezelf, dit gaat mij mn weekend bepalen.. Is er iets wat ik kan doen??? Ik werd er nu ook wakker van maar de dekens gingen er ook steeds overheen. Ik ben echt verdrietig en bang Tandor..

    Reageer
    #14

    Hier nog een foto. Hij is naar mijn idee niet veranderd de afgelopen tijd en heeft altijd zo'n vorm gehad. Als ik er in de buurt omheen overheen ga met mijn vinger jeukt het na verloop van tijd weer of nog meer..

    Bijlagen:
    Reageer
    #15

    Ik ben melanoompatient, heb dus een melanoom gehad en heb daarnaast ook veel ervaring met dermatoloog en het verwijderen van verdachte plekken. Hierdoor nodige kennis opgedaan. Maar ik ben geen arts. En daarom is het goed dat je naar de huisarts gaat. Vooral ook voor je angst en paniek.  Dagelijks hiermee bezig zijn is niet goed voor een mens. En wil je echt je moedervlek laten beoordelen? Dat kan je het beste laten doen door je huisarts/dermatoloog. Alleen zij beschikken over de juiste kennis en kunnen diagnoses stellen.

    Met de ervaring die ik heb, zeg ik: iets kwaadaardigs groeit en verandert. Je zegt dat het plekje niet verandert. Dat is dus een goed teken. Het ziet er in mijn ogen ook niet kwaadaardig uit. Ik heb gezegd dat jeuk kan wijzen op activiteit van een moedervlek. Activiteit betekent niet gelijk dat je kanker hebt! Activiteit is wel iets om scherp in de gaten te houden en een plek kan ook uit voorzorg verwijderd worden. Daarom altijd naar  je huisarts moet gaan met bep symptomen, zoals jeuk van/bij een moedervlek. Maar volgens mij wordt deze jeuk  bij jou veroorzaakt door iets  onschuldigs, wrijving dekens bv en denk je er nu zo aan dat je er jeuk van zou krijgen.

    Laat het los. Maak jezelf niet gek en geniet van je weekend. En ga maandag naar je huisarts.

    Groetjes Thea

     

    Reageer
Reageer op: Moedervlekje


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief