Hirsutisme overbeharing bij een meisje tot jongedame. zijn er mogelijkheden?

 • #1

  Hallo allemaal.

  Al sinds ik begon met de pubertijd heb ik last gehad van overbeharing. Ik heb een Turkse achtergrond wat een rol kan hebben en ik heb overgewicht.

  Ik was de eerste in de klas die ongesteld werd als klein meisje. ik kon toen ook al een bos haar groeien onder mijn oksels en schaamstreek. ook had ik op mijn onder armen en benen al wat haartjes groeien.

  Op de middelbare school als 12 jarige groeiden er ook wat haren in het gelaat. ik heb deze toen gebleekt. uiteindelijk begon het toch op te vallen en had ik het moeten weg scheren. ondertussen beginnen er ook haren te groeien op mijn billen, buik, onderrug, borst, bovenarm en tenen. eigenlijk overal dus.

  naarmate ik ouder werd werden de haren alleen maar meer. ze groeien ook allee mar sneller. ik zou nu elke 2 dagen mijn hele lichaam moeten scheren en elke ochtend mijn gelaat. tenzij ik ga stappen dan moet ik het in de avond ook doen.

  Het is heel moeilijk o mezelf een vrouw te noemen of vrouwelijk te voelen. altijd maar denken met de gedachten "is het goed weggeschoren? " of "is het zichtbaar?" er is ook vaker een geval dat ik sommige haartjes voel uitsteken. dan probeer ik het met de hand te verwijderen. maar dat valt ook op als iemand de hele tijd aan haar kin zit te pulleiken. Ook is het moeilijk om shirts met korte mouwen te dragen en met een open borst. korte broekjes doe ik alleen in verband met werken aan.  (sportbroek)

  Elke ochtend loop ik rond met de gedachten of ik er we uitzie als een persoon in plaats van een mutant enzo. Het word alleen maar moeilijker om ermee om te gaan. Ik trek me ook altijd terug als er een klik is met en aantrekkelijk persoon. Dan ben ik bang dat als het opvalt of dat hij iets zou kunnen voelen.

  Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat ik dit ooit heb benoemt. Ik ben bij twee huisartsen geweest. vaker bij een dermatoloog. ik heb twee keer mijn eileiders laten bekijken. ik heb een bloed onderzoek gedaan en het enge wat mij word voorgesteld is dat ik kan gaan laseren de pil in kan nemen kan waxen en kan afvallen.

  Graag zelfs ik zal er alles voor doen om weer sterk in mijn schoenen te staan. Ik wil jurkjes dragen zonder leggings, ik wil kunnen zwemmen zonder me zorgen te maken.

  De oplossingen die mij worden gegeven zijn allemaal tegengestelde werkingen van elkaar. Wat moet ik doen? Laser zou geweldig zijn maar het is erg prijzig en de verzekering heeft mij afgewezen. als ik wil laseren mag ik niet waxen. ik kan ook de pil nemen waardoor de haargroei misschien minder word. die haartjes die nu groeien kunnen waarschijnlijk niet gestopt het beinloed alleen een klein percentage. maar door de pil kan ik bijkomen terwijl ik juist moet afvallen.

  Ik zit vast aan een oneindige cyclus waar ik zelf geen invloed op kan hebben. en nogsteeds is de oorzaak niet bekend. ik kan niet geholpen worden. Als als klein meisje krijg ik dit ook te horen. ik krijg te horen dat ik hiermee moet leven. Maar het word elke dag alleen maar moeilijker om mezelf te vertellen dat ik mooi ben.

  de uiteindelijke keuze die ik heb gemaakt is om op mezelf af te vallen en te wachten tot ik kan laseren.

  Ik zoek nu toch voor een snellere oplossing. omdat ik niet geholpen kan worden door mijn huisarts en verzekering. Graag zou ik dan jullie advies willen vragen.

  Reactie
  #2

  Hoe is het gesteld met je menstruatie cyclus?? is die regelmatig? soms komt overmatige haargroei bij vrouwen voor bij een aandoening die pco heet. polycysteus ovarium syndroom.

  Maar vergeet ook niet dat er veel mannen zijn die een wat hariger vrouw heel aantrekkelijk vinden. ikzelf ben er zo 1. je hoeft dus echt niet te wanhopen mijn beste.

  Reactie
Reageer op: Hirsutisme overbeharing bij een meisje tot jongedame. zijn er mogelijkheden?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief