Huiduitslag en heel veel jeuk

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik heb nu al 2 a 3 maanden jeuk. Het begon met een schruft infectie en daar ben ik 2 maanden geleden mee geholpen. Ik en mijn vriendin hebben ons beide ingesmeerd en gaan er van uit dat dit succesvol is behandeld. Mijn vriendin heeft tot op heden geen jeuk meer alleen ik heb nog vreselijke jeuk.

    Het lijkt wel alsof de creme voor tegen de schruft het erger heeft gemaakt. Ik las dat je after scubies kan krijgen van maximaal 4 weken maar daar ben ik nu dik dubbel overheen. Het is inmiddels ook uitgebreid naar mijn borst, oksels, buik, armen behalve mijn gezicht.

    Nu ben ik dus langs de huisarts geweest en heb ik een middel tegen eczeem gekregen. Dit hielp niet en ben ik weer terug gegaan. Nu hebben we een afspraak gemaakt bij de dermatoloog.

    Maar deze afspraak staat pas voor in eind januari en ik wordt echt gek van de jeuk.

    Nu is mijn vraag dus kan de jeuk komen door te weinig drinken en teveel douche? Ik heb wel een droge huid, douch veel en drink soms maar 1 a 2 glazen water per dag. Ook heb ik jeuk op plekken waar ik geen uitslag zie, soms zie ik een galbultje die dan jeukt maar dit is lang niet altijd zo. Ik probeer er nu zoveel mogelijk vanaf te blijven en goed in te smeren met cetomacrogol creme.

    Ook ben ik bang dat we de oorzaak nooit zullen achterhalen. Heb in het verleden nergens last van gehad en nu heb ik het in een keer.

    Reageer
    #2

    Iemand die dit herkenbaar vindt en mij kan helpen?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik zou meer drinken...en niet te lang, te heet douchen.

    Je zegt dat je ook jeuk hebt op plekken waar geen uitslag zit. Al eens een anti histamine (hooikoortstabletjes verkrijgbaar bij drogist) geprobeerd om te zien of dit positief effect heeft?

    Zo niet...en je wordt gek van de jeuk dan zou ik dringend verzoek doen om bezoek dermatoloog te vervroegen. Eventueel je huisarts hiervoor inschakelen..

    Succes en sterkte,

    Thea

    Reageer
Reageer op: Huiduitslag en heel veel jeuk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief