Muffin gegeten die 1 maand over datum was

  • #1

    Goedendag, ik heb gisteren muffins gekocht bij de Albert Heijn en heb gelijk een muffin gegeten. Toen ik gisteren echter de verpakking bestudeerde kwam ik tot mijn grote schrik erachter dat de muffins houdbaar waren tot 24 mei 2021!  De muffin smaakte niet heel vreemd en ik ben er nog niet ziek van geworden, wel was ik de hele dag winderig.  Kan ik nog ziek worden van de muffin? Het is een THT datum, maar er staat dat cake maar een paar dagen na de THT datum houdbaar is...

    Wat moet ik doen? Kan ik Albert Heijn aanklagen?

    Reageer
    #2

    De muffins teruggebracht naar de winkel en geld terug. Maar ik maak me nog wel veel zorgen om het feit dat ik een over de datum muffin gegeten heb.   Kan dit kwaad? Ik ben echt super bang om er ziek van te worden.  Als de muffin echt slecht was geweest, had ik dat dan niet allang geproefd? Was ik er dan al niet ziek van geweest?

    “Ten minste houdbaar tot en met: zie bovenzijde. Kijk, ruik en proef na deze datum. Koel, donker en droog bewaren. Na openen in een gesloten trommel bewaren.”

    Geldt dit ook voor 3 weken na de houdbaarheidsdatum?

    Reageer
    #3

    Er stond ook nog op de verpakking, koel, donker en droog bewaren. Maar het lag op het bovenste schap, dus bij het licht (niet in het donker!), ik maak me echt super veel zorgen.

    Reageer
    #4

    Hey,

    Als je er gister van hebt gegeten en nog geen klachten hebt, zal dat ook niet meer gebeuren hoor. Dan had je allang last van diarree of misselijkheid gehad.

    En AH aanklagen lijkt me wat ver gaan. Er is je niks overkomen en je hebt je geld terug gekregen. Waarschijnlijk zal er gezegd worden dat je zelf beter naar de datum had moeten kijken en dan draai jij voor de kosten op.....

    Reageer
    #5

    Kan het ook geen kwaad dat de muffins niet donker bewaard zijn?  Hiermee bedoel ik dus dat ze in direct licht geplaatst zijn.  Ik geloof dat het wel goed zit met de temperatuur in een supermarkt, dus koel en droog, dat geloof ik wel, maar ik maak me wel zorgen om het licht.

    Reageer
    #6

    Laat maar, “Staat er op de verpakking: <u>koel en donker bewaren</u> dan kan het product het beste in de kelder of voorraadkast bewaard worden, waar het donker en droog is met een maximale temperatuur van 12-15°C. “ De supermarkt is te warm... Ik ben bang.

    Reageer
    #7

    Je bent er toch niet ziek van geworden?

    Laat het dan los! Want dan is er dus niks aan de hand.

    De stress die je nu om niks maakt, is slechter voor je dan die ene muffin was........je kunt je energie beter steken in naar hulp zoeken bij je angststoornis

    Reageer
    #8

    Kan ik er nog ziek van worden? Of is die kans heel klein?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan was je er binnen een paar uur ziek van geworden

    Reageer
    #10

    Je zou er diarree van kunnen krijgen.
    Wil je de winkel aanklagen omdat jij niet eerst goed op de verpakking hebt gekeken?

    Reageer
    #11

    Wat een rare post is dit. Het lijkt alsof de TS iets wordt verweten.. en voor het gemak wordt er met een angststoornis gegooid?

    De winkel is verantwoordelijk voor het aanbod en de versheid van producten. Niet de klant. Die moet mogen verwachten dat wat verkocht wordt, nog binnen de uiterste houdbaarheidsdatum zit.

    Als een klant ziek wordt doordat de winkel aansprakelijk is, zou er in theorie iets te verhalen zijn. Maar het is niet de energie waard, tenzij iemand een forse voedselvergiftiging zou krijgen.
    Dit laatste, een lichamelijke reactie op een bacterie in voedsel dat over datum is, kan ook later dan na een paar uur ontstaan.

    Reageer
Reageer op: Muffin gegeten die 1 maand over datum was


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief