Groeihormonen goed of slecht

  • #1

    Hallo,
    Ik ben 1,55 meter en over een paar maand 15 jaar en weeg ongeveer 43 kilo. Ik heb ook vrijwel bijna geen borsten en misschien dat groeihormonen goed zijn, want ik zit er erg mee. Kunnen jullie mijn advies geven??

    dankjewel

    Reageer
    #2

    Beste Irisjexx

    Het beste advies dat ik je kan geven is om een afspraak te maken met de kinderarts en de problemen met hem te bespreken. Groeihormonen kunnen een optie zijn maar er kleven ook heel wat nadelen aan.

    Reageer
    #3

    Hallo Irisje, wat Tandor zegt, maak een afspraak met een kinderarts en endocrinoloog-pédiatre. Aan de hand van foto's van jouw handwortelbeentjes kan berekend worden hoe lang je gaat worden. Dan kunnen ze zien hoe jouw skeletgroei op dit moment is. Zomaar even groeihormonen slikken/spuiten zal geen enkele arts voorschrijven. Laat je weten hoe het met je gaat?

    Groetjes Emma

    Reageer
    #4

    Ik heb groeiremmers gekregen omdat ik op mijn 12 ineens de lucht inschoot en maar niet ongesteld werd. Door Alopecia Universalis kon niet worden vastgesteld hoe mijn pubishaar/okselhaar zich ontwikkelde, dus aan de hand van foto's van de endicrinoloog kon worden vastgesteld dat ik ruim twee meter zou gaan worden. Gelukkig vonden mijn ouders dat te dol en kreeg ik groeiremmers. Ik ben nu 40, mama van een dochter van bijna 12. Ik ben uiteindelijk 183cm geworden en onze dochter is nu 167. Zij ontwikkelt zich wel volgens het boekje, maar ik houd haar in de gaten. Ze is lang en slank, ongeacht wat ze eet, ze komt maar weinig aan. Ze weegt nu 45kg maar is levendig en ziet er goed uit. Borsten zijn in beginstadium van ontwikkeling, dus ik wacht nog een jaartje of twee af dat ze ongesteld gaat worden. Als ze dat op haar 13e niet is... Dan weer naar de endocrinoloog. Ik weet dat ik door groeiremmers vervroegd in de overgang kan komen (wat ik niet erg vind aangezien mijn gezin compleet is) maar nogmaals: alle toegevoegde hormonen kunnen nadelig zijn voor jouzelf en/of jouw toekomstige kinderen.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Groeihormonen goed of slecht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief