Lichaams lengte

  • #1

    Hey,

    Ik ben nieuw op deze site. Er is iets wat ik graag kwijt wil. Ik ben op dit moment 17 jaar (Sinds 4 maanden) en zit met een probleem. Ik zit in een extreem late puberteit, schaamhaar kreeg ik pas op mijn 15e en rond mijn 17e verjaardag kreeg ik pas de baard in de keel. Ik ben hiervoor nooit echt naar de dokter geweest, schaamde me er erg voor.

    Verder vraag ik me af hoe het met me lichaamslengte zit, aangezien de meeste mensen van mijn leeftijd zo goed als uitgegroeid zijn. Ben ik benieuwd of dat ook geld voor mij. Ik zou graag wat langer willen zijn, ik hoop op veel reacties.

    Mijn lengte: ongeveer 1.80m
    Vader: 1.88m
    Moeder: 1.72m

    Greetz!

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    De vermoedelijke lengte op volwassen leeftijd wordt berekend met behulp van de methode van Tanner, die steunt op de lengte van de ouders:
    - jongens: (lengte van de moeder in cm + lengte van de vader in cm + 13) gedeeld door 2
    - meisjes: (lengte van de moeder in cm + lengte van de vader in cm - 13) gedeeld door 2

    188+172+13/2=186,5

    Reageer
    #4

    De lengte kan afhangen van je ouders hun genen. Maar soms speelt ook de factor mee van andere familie leden. Je kan ook genen hebben van je oma en opas of ooms en tantes. Zo is mijn vader 1.80 en mijn moeder 1.74 en ik zelf 2.04 geworden. Je kan groeien tot je 21st ongeveer sommige zelf wat later nog. Dus het is nog maar af te wachten. 1.80 is een goede lengte voor een jongen dus daar kan je al erg tevreden mee zijn. ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: Lichaams lengte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief