Ben ik te dik? (16)

 • #1

  Hoi, ik ben Yorik ik ben 16, 181 cm lang en ik weeg 78 KG en als ik in de spiegel kijk vind ik mezelf te dik. Maar wanneer ik een BMI test die staat er dat mijn gewicht goed bij mij past. Wat is jullie mening? Op de foto sta ik na een zwemwedstrijd afgelopen zondag.

  Reactie
  #2

  Hoi Yorik, Ik ben Luuk in ben 187 en ik weeg net zo veel als jij en ik vind mezelf ook wat te dik maar als ik een BMI test doe krijg ik hetzelfde resultaat als jij. Jammer dat nog niemand heeft gereageerd.

  Reactie
  #3

  Volgens de bmi-meter van het voedingscentrum zit je aan de bovengrens van wat een normaal gewicht zou zijn voor jouw leeftijd. Je bmi  zegt overigens niet heel veel omdat ieders bouw verschillend is en de verhouding vet en spieren kan verschillen.

  Wat belangrijk is is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dit is beter voor je hormonen en je gaat dan eerder vet verbranden. Beter dus niet een stapel brood met dun beleg maar bijvoorbeeld een maaltijdsalade, omelet met een beetje brood.  Losse koolhydraten als een koekje of los fruit liever vermijden en frisdrank helemaal.  Beter een lekker kopje thee.

  Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen om je bloedsuikerspiegel  stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Insulineresistentie kan namelijk op de langere duur tot  tal van welvaartsziekten leiden.

  Reactie
Reageer op: Ben ik te dik? (16)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief