Groeien menstruatie?

  • #1

    Ik ben een meisje van 14 en ben nu 160 cm lang. Toen ik ongsteld werd was ik 12 en ongeveer 153. Nu had ik gehoord dat als je voor het eerst ongesteld word nog maar ongeveer 6 tot 10 cm groeit. Is dat waar? Want ik zou het liefst nog ongeveer 5 cm willen groeien.

    Reageer
    #2

    Iemand een idee?

    Reageer
    #3

    Daar kan niemand zo iets over zeggen. Ju zou noch tot je 17de kunnen groeien....

    Reageer
    #4

    Mensen groeien vaak nog tot hun 18e jaar in de lengte en daarna niet meer, maar er zijn uitzonderingen bij. Tot welke leeftijd je groeit en hoe lang je word is voor elk persoon anders. Na gemiddeld je 18e jaar ontwikkelen eigenlijk alleen de organen zich nog verder, dat uiteindelijk op ongeveer je 25e stopt bij je hersens. Nogmaals, dit is voor ieder persoon anders en kan afwijken van wat ik zeg. Maar dit is ongeveer gemiddeld.

    Als je echt wilt weten of je nog veel zal groeien, dan kijk maar eens naar de lengte van je ouders. Zijn zij veel groter dan jij? Of juist niet? Vaak zit een kind met zijn of haar lengte tussen de lengte van de ouders in. Als jouw ouders veel groter zijn dan jij dan zal je waarschijnlijk nog wel redelijk groeien. Als dit niet zo is dan zal je waarschijnlijk nog wel groeien, maar niet meer super veel.

    Er zijn wel manieren om nog langer te worden. Dan heb ik het niet over manieren waarvoor je naar een dokter in het ziekenhuis moet, maar simpele manieren die je zelf kunt uitvoeren. En dat is sporten in de sportschool en gespierder worden, en niet onderuit gezakt zitten of liggen op een stoel of bank. Onderzoekers hebben namelijk bewezen dat je langer word en blijft als je afvalt naar een gezond gewicht en wat meer gespierd word en een juiste lichaamshouding hebt.

    Ook voeding is heel belangrijk tijdens het groeien. Bedenk maar eens of je gezond eet of niet? En of je genoeg drinkt of niet? Eet je alleen maar ongezonde dingen zoals snacks, snoep, koek, gebak, chips, frisdrank, fruitsappen zoals smoothies, wit brood, croissants, witte rijst, witte pasta, cruesli of muesli of producten met veel toegevoegde suikers? Of eet je juist veel groenten, volkoren producten, vis, vlees, gevogelte, fruit, eiwitten, vet en drink je alleen maar water? Als je vooral de ongezonde dingen die ik opnoemde eet of een paar dingen daarvan dan ben je slecht bezig en daarmee doe je je lichaam en je groei geen plezier. Doe je juist wel de 2e optie en eet je heel gezond? Goed bezig en ga zo door!

    Vergeet ook niet dat genoeg slaap heel belangrijk is! Jongeren van jouw leeftijd hebben ongeveer minimaal 8 tot 9 uur slaap per dag nodig. Zonder genoeg slaap kun jij niet jouw doel bereiken want hiervoor moet je lichaam in balans zijn, en zonder genoeg slaap is jouw lichaam niet in balans.

    Als je niet gezond eet(of maar een klein beetje), niet of nauwelijks sport en niet genoeg slaapt, dan is mijn advies aan jouw om dit juist wel te doen. Ga op tijd naar bed en ga eens naar een sportschool om te gaan fitnessen. Ook kan een sportschool jouw heel goed uitleggen wat je het beste kunt eten en vaak maken zij een trainingsschema speciaal voor jouw, waarin precies staat welke oefeningen goed zijn voor jouw. Let op je lichaamshouding, dus dat je niet onderuit gezakt zit op een stoel, maar gewoon met een rechte rug en niet gebogen en dat je als je loopt je borstkas naar voren houd en schouders laag en naar achteren en een rechte rug houd, zo lijk je ook langer.

     

    Succes en ik hoop dat je nadat je dit gelezen hebt ook echt iets met deze informatie zult doen. Als jij iets wil, dan zal het ook gebeuren, maar je moet het wel willen en ook echt doen.

     

    Reageer
    #5

    Bedankt voor de reacties mijn moeder is maar 163 en mijn vader 181. Ik Denk dat ik ongeveer dezelfde lengte ga krijgen als mijn moeder. Wel heb ik een wat kromme rug mijn moeder zegt dat dat door wedstrijd zwemmen komt, dat heeft zij zelf ook gedaan en zij heeft ook een wat kromme rug.  Zijn hier nog dingen die je tegen kunt doen?

    Reageer
Reageer op: Groeien menstruatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief