jeuk tepel man

Online ZorgZus
 • #1

  hallo,

  ik ben een jonge van 23 heb al een paar dagen jeukende tepels wat kan dit zijn?

  Reageer
  #2

  De enige redenen die ik ken zijn bij het gebruik van hormonale behandelingen bij de behandeling van prostaatcarcinoom, en bij de overmatige groei van borstweefsel bij mannen als bij gynaecomastie.
  Ik denk dat het bij jou ofwel niets ernstigs is ofwel een of andere dermatologische aandoening, te heet douchen en een droge huid bijvoorbeeld.

  Reageer
  #3

  ja ik heb hier ook al 2 maanden last van heb wel zalf gekregen omdat ik droge plekken had op mijn gezicht. cortico steroide geloof ik zo heten die zalf ook wat op de tepels gesmeert dacht mischien helpt dat en ja het werkte. dus ga gewoon even langs de huisarts.

  Reageer
  #4

  Corticosteroïden zijn geneesmiddelen die afgeleid zijn van bijnierschorshormonen. Ze worden vooral gebruikt om ontstekingsreacties, waaronder allerlei vormen van eczeem, effectief te onderdrukken.

  Corticosteroiden zijn serieuze medicijnen die je in overleg met de huisarts moet gebruiken.

  Niet zomaar zelf wat dokteren met Corticosteroïden.

  Reageer
  #5

  heb ik niet en zou ook niet weten wat het is, maar ik had ook nog een vraag, als mijn tepels hard zijn, zijn ze heel bobbelig, weten jullie wat het is en weten jullie een oplossing

  Reageer
  #6

  Hoeft geen hormonale reactie te zijn, het is bij iedereen verschillend. Maar het is wel mogelijk. Als je veel bent aangekomen kan dit effect hebben.

  Voorts kan het zijn dat het een tijdelijke irritatie is van het tepelhof, waarbij de natuurlijke cultuur van goede micro-organismen verstoord is. Maar dat voel je alleen op je tepelhof.

  Als de jeuk onder het tepelhof ligt, kan het hormonaal zijn.

  Reageer
  #7
  Reageer
  #8

  Bultjes op de tepelhof zijn volgens mij normaal.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb al zo'n 3 weken jeuk aan beide tepels en ook een beetje er omheen.
  Ook is het puntje van me tepel roze, en een beetje droge pleken op me tepels.
  Wat zou dit kunnen zijn?

  Reageer
Reageer op: jeuk tepel man
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief