kleine pukkeltjes

  • #1

    Kleine Rode Pukkeltjes - Baby
    Hallo, mijn dochtertje van 8 maanden heeft hele kleine rode pukkeltjes op haar beide beentjes, het lijken net kleine puistjes. Ik weet niet wat het is, heb al gekeken onder rode hond of mazelen maar het lijkt er niet op. Moet ik er evengoed van uitgaan dat het besmettelijk is of is het gewoon een onschuldige uitslag?
    Diana

    Reageer
    #2

    Heeft uw dochtertje ook andere symptomen: huilen, koorts, algemeen ziek-zijn? Is ze voorafgaand aan de bultjes op de benen ziek geweest: verkouden of iets anders?

    [u]Let op![/u] Er is één aandoening die zo spoedig mogelijk dient te worden uitgesloten. Zonder aanvullende informatie maak ik u misschien ongerust, maar toch wil ik u wijzen op de mogelijkheid van meningitis. Een eenvoudige test om deze diagnose uit te sluiten is te proberen of de vlekjes verdwijnen als u er met een glas op drukt. Leg hiertoe een glas (zodat u kunt zien wat er met het vlekje gebeurt) op het bultje en kijk of de roodheid verdwijnt. Wanneer u met een glas over zo'n vlekje drukt en de plek wordt niet wit (u kunt de vlek niet wegdrukken), dient u onmiddellijk een arts te waarschuwen!!!

    Lees meer informatie op de website van Ouders.nl.
    http://www.ouders.nl/xmeningi.htm

    Nogmaals, de kans op meningitis is erg klein en meningitis is zeldzaam, maar als er onverhoopt toch sprake is van hersenvliesontsteking dient u met spoed een arts te waasrchuwen.

    Als u later, na deze controle, meer vragen heeft kunt u toch het beste contact opnemen met uw huisarts, omdat acute medische problemen niet geschikt zijn voor het internet.

    Reageer
    #3

    Hey
    Ze is verder helemaal niet ziek of anders dan anders.
    Ja, ze slaapt meer maar eet verder heel goed en als ze wakker is , is ze ook klaar wakker en zit dan mooi te spelen.
    Ze lacht veel .
    Ze is verkouden dat wel en klinkt af en toe een beetje vollig maar kan het goed ophoesten.
    Ik hou het in de gaten en anders ga ik van de week bij de huisarts langs.
    Gr diana

    Reageer
    #4

    Je beschrijft te weinig gegevens om gericht waardevolle aanvallende informatie te geven. Er zijn zoveel mogelijkheden die in aanmerking zouden kunnen komen. Ik vind wel dat je de opmerking van Thijmen moet waarderen want dit is wat iedere arts in de gaten moet houden als er sprake is van een baby met rode plekjes. Het kan een alarmsignaal zijn. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld atopische eczeem, contact dermatitis, impetigo, infecties, keratosis pilaris, miliaria, molluscum contagiosum, neonatale acne, tinea corporis, seborrhoisch eczeem en neonatale pustuleuze melanose.
    Zoals je zult begrijpen is het stellen van een diagnose zonder aanvullende gegevens, zonder bijvoorbeeld een foto, niet mogelijk. Het beste is de huisarts te raadplegen die onderzoek kan doen.

    Reageer
    #5

    Lees de folder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over 'Kinderziekten met vlekjes' voor meer algemene informatie:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/PF18.htm

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    thank you very much for this like..it is very informative.

    Reageer
    #8

    Maarten is 12 en ging met een vergrote teelbal vorige week naar het ziekenhuis, dit lijkt onder controle, nu ligt hij er weer in, de koorts is in de avond boven 38,5 en nu overdag 37,5. Hij zit helemaal vol rode kleine vlekjes en heeft een vuurrode huid. De vlekjes verdwijnen als je er glas op zet , de huid is dan helder, vlekjes komen dan weer terug.Maarten is hoogbegaaf en bevind zich in een stressvollen thuissituatie door een Moeder waar hij niet goed mee om kan gaan. tevens valt de nieuwe gezinssamenstelling hen zwaar. Hij vlucht in zijn kamer en in spelletjes. Gymnasium 2 valt hem nu te zwaar op zijn dak, terwijl hij zeer goed kan leren. Vorige week heeft hij 6 keer overgegeven en eet vandaag een heel klein beetje. Dus weining tot geen eetlust. Hij heeft antibiotica gehad, daarna ontstonden de vlekken...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    mijn dochter van 8maanden heeft precies het zelfde 3 bultjes op der wang lijken net puistejs en cb en dokter weten niet wat is
    veder ook niet ziek beetje verkouden eet drinkt poept plast slaapt goed..
    Raar is het hea
    hoop dat t bij jullie ook snel over is

    Reageer
    #10

    Goedemiddag,

    Mijn kindje van 9 maanden heeft onder beide oogjes kleine rode bultjes, pukkeltjes? Het is sinds gisteren instaan, toevallig morgen een afspraak bij het consultatiebureau.. Wat kan het zijn?

    Mij kan geen afbeelding toevoegen via mijn telefoon?

    Liefs Denise

    Reageer
    #11

    moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Maar eens afwachten wat ze er op het CB van zeggen

    Reageer
Reageer op: kleine pukkeltjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief