Atopisch Eczeem gezicht, onder de ogen

  • #1

    Hallo,

    Om te beginnen:
    Ik ben een man, 25 jaar oud en heb als kind veel eczeem gehad. Er werd vermoed dat het kwam door chocolade en noten en uitte zich vooral op/in de eleboog plooien en romp. Na lange tijd geen chocolade en noten te eten leek het zo goed als weg te zijn vanaf mijn 8e levensjaar. Op mijn 23e in een zeer stressvolle periode tijdens mijn studie kwam het weer omhoog.

    Het begon weer in de ellebogen maar dat was het minst erg. Droge huid, vooral onder de ogen, maar ook boven op de oogleden, de huis werd geplooid, leerachtig, donkerder van kleur en veel schilfers. Ook waar de oorlel aan je kaak vast zit was het zo droog dat het soms leek in te scheuren, het jeukt en als je er één keer overheen wrijft schilfert het. Ook relatief veel roos of schilfers op de hoofdhuid. Ik zag er zo ontzettend slecht uit dat bijna iedereen mij vroeg of het wel goed met me ging. Vaak komt het in vlagen, een week heel extreem en dan weer 2-3 weken niets. Ik smeer dan emovate en ik smeer sowieso altijd vette, parfum-vrije crème.

    Er wordt gezegd dat dit waarschijnlijk een allergie is, (90% van de gevallen de oorzaak) en dat het zich vooral uit in periodes van weinig slaap of stress omdat mijn weerstand dan lager is en mijn lichaam notmaliter in staat is het te onderdrukken. Ik heb een bloedtest gedaan voor allergieën maar daar is niets uitgekomen, er is me aangeboden een test te doen met pleisters op de huid maar aangezien je daar 4-5 keer in 1,5 week voor terug moet komen heb ik daar de tijd steeds niet voor, ik weet ook niet of dit wordt vergoed.

    Het uit zich vooral is ik niet lekker in m'n vel zit, relatief veel alcohol heb gedronken (feestjes, gelegenheden) en weinig heb gedronken. Maar ook soms heel willekeurig.

    Heeft iemand een verklaring, ervaring of tips, want de hiervoor beschreven scenario's zijn gewoon niet altijd te voorkomen.

    Reageer
    #2

    Een allergietest wordt vergoed. Ik denk ook dat het verstandig is om dat te doen.

    Reageer
Reageer op: Atopisch Eczeem gezicht, onder de ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief