Bult in mijn mond tussen wang en kaak

  • #1

    Hallo,

    Sinds een halve week heb ik een bult in mijn mond (boven kaak, tussen mijn wang en bij een slechte kies, ooit een zenuw geraakt tijdens het boren)

    Mijn kies doet niet echt pijn maar is een beetje gevoelig (altijd al geweest) kan er gewoon mee eten en drinken. Maar met lachen doet het juist wel pijn omdat je dan tegen die bult aan komt.

    wie weet wat dit is?

    Reageer
    #2

    Dat klinkt als een abces. Een abces is een gevolg van een ontsteking aan kies waarschijnlijk die slechte kies.

    Heel verstandig als je hiermee naar de tandarts gaat want wanneer een abces groter wordt kan het zeer pijnlijk worden.
    De behandeling zal bestaan uit het openen van het abces en de oorzaak wegnemen in dit geval het bahandelen van de slechte kies.

    Blijf er niet mee rondlopen.

    Succes,

    Stefanie, mondhygieniste

    Reageer
    #3

    Zo`n bult heeft er bij mij ook heel lang gezeten. Dit was na een wortelkanaalbehandeling. De bult deed geen pijn was gewoon irritant. Na een antibiotica kuur was de bult verdwenen. Bij mij was het zeker geen abces waar in gesneden moest worden.

    Reageer
    #4

    vaak is het juist een soort gangetje tussen een ontsteking en je mond zodat de vuiligheid eruit kan en de druk niet op zal lopen, dan wordt het dus ook geen abces. dit heet een fistel.
    nooit een vieze smaak in je mond?

    Reageer
    #5

    ik heb n bobbel in me bovenkaak ik heb n neusholte of kaakholte onsteking gehad en daarvoor kreeg k antibiotica voor dat heeft geholpe de pijn was weg maar nu heb k die bobbel en k krijg er n rare smaak van in me mond wie weet wat het kan zijn

    Reageer
    #6

    je hebt een ontsteking, ga naar de tandarts die kan een foto maken!
    Sterkte!

    Reageer
    #7

    dag, ik heb nu 4 weken geleden de laatste behandeling bij de endodontoloog gehad en 3 antibioticakuren verder, de wortelkanalen zijn schoongemaakt, behandeld en gevuld, dit heeft 4 behandelingen nodig gehad, klachten zijn 3 weken weg geweest... bij de laatste kies van mijn kaak zit nu een pijnlijke bult( geen klacht bij de kies0 tintelend gevoel ik mijn rechter bovenkaal, straalt uit naar mijn oor en linker hals, vaak koud en voel me niet lekker.. dan dit dan toch betekenen dat er andere kiezen zijn aangetast en dat er nu een abces is gekomen?

    Reageer
    #8

    antibiotica helpt vaak niet bij wortelontstekingen.
    het lijkt er inderdaad op dat er weer een ontsteking zit.
    heb je geen pijn? laat er even naar kijken en een foto maken.
    dus naar de tandarts/
    sterkte Brenda

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Volgens mij is dit een spoedsituatie, en dus niet geschikt voor een forum. Ik zou het inderdaad met de tandarts overleggen. Met jouw voorgeschiedenis is een nieuwe ontsteking van het wortelkanaal erg voor de hand liggend. Maar ik zou mij meer zorgen maken over de uitbreiding van een eventuele ontsteking. Volgens mij moet je hier met spoed je tandarts voor raadplegen.
    Bel morgenochtend direct de assistente met je verhaal want waarschijnlijk lig je een half uur later al in de stoel.

    Reageer
    #10

    Hallo.
    sinds vanavond voelde ik ineens een bobbeltje in me wang net boven me onderkaaklijn. het is best wel beweegbaar en ten grote van een erwt ongeveer. ik kan hem met mijn duim en wijsvinger zo beet pakken aan de buitenkant van mijn wang en aan de binnenkant.

    ik begin me toch een beetje zorgen te maken.
    morgen maar naar de huisarts?

    iemand kennis hiermee?

    Reageer
    #11

    Sinds kort heb ik een heel klein bultje ontdekt in mijn wang.
    Het heeft de grootte van een erwtje maar dan kleiner, en is goed beweegbaar.
    Het doet verder geen pijn.
    Nu ben ik hiermee al naar de huisarts geweest en die had het over iets van de speekselklier?, als ik er last van kreeg of het werd groter dan moest ik even weer langskomen en krijg ik medicijnen, verder buiten dat bultje was er niets raars te zien in mijn mond en keel., en ook geen verdere opgezette klieren.
    Sinds 2 dagen heb ik een heel licht uitstralende pijn met name na het nuttigen van eten., dit had ik nog niet eerder, en het is zelfs nu nog niet pijnlijk te noemen.
    Ook als ik iets drink gaat er gedurende een paar seconden een branderig gevoel door mijn wang na de 1e slok.
    Ik kan het bultje aan de buitenkant en binnenkant van de wang zo vastpakken tussen duim en wijsvinger.
    Herkent iemand dit?.. of heeft dit en is er ook mee naar de dokter geweest,, ik hoor het graag.. misschien heeft het er wel langer gezeten bij mij,,, maar heb het pas ontdekt,

    Reageer
    #12

    Hoi,

    Ik heb al jaren zo'n bultje in mijn wang al van kind af aan!
    Is beweegbaar en doet geen zeer tenzij je er veel aanzit kan het gaan irriteren. ik zou me niet te snel zorgen maken!

    Reageer
    #13

    heb sinds vrijdag een bultje (knobbeltje) in mijn wang terhoogte van onderkaak.volgens de dokter n onstoken klier.vind het toch geen prettig idee

    Reageer
    #14

    Heel bekend. Ik ben hiervoor ook 2 jaar geleden naar de dokter en tandarts geweest beide zeiden dat het niets was. Ik kan het ook tussen duim en wijsvinger pakken en laten bewegen. Heb wel eens het idee dat het van grootte wisselt. Heb jij het bultje ook nog steeds?

    Reageer
    #15

    Ook ik heb een bultje in mijn wang. Het is beweeglijk tussen 2 vingers. Volgens mij is het een kliertje, want als mijn weerstand laag is (als ik bijvoorbeeld een koortsblaar heb op mijn lip) dan wordt het gegarandeerd groter. Anders zit het er ook nog wel, maar dan is het heel erg klein. Zolang het niet pijn doet en ik er verder geen last van heb..

    Reageer
Reageer op: Bult in mijn mond tussen wang en kaak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief