Stef Boes

  • Overgangsverpleegkundige, praktijkondersteuner GGZ
  • Harlingen

Ik ben overgangsverpleegkundige en aangesloten bij de beroepsvereniging VVOC. Ik volgde mijn opleiding aan het Erasmus Medisch Centrum van de Universiteit Rotterdam en heb inmiddels vele jaren ervaring als overgangsconsulent, orthomoleculair voedingscoach en stoppen met roken trainer. Daarnaast werk ik in verschillende huisartsenpraktijken als praktijkondersteuner GGZ. Elke vrouw gaat vroeger of later door de overgang. Tachtig procent van de vrouwen heeft daar flink last van. De meeste vrouwen hebben tussen hun veertigste en zestigste hun laatste menstruatie, de menopauze. In de tijd voor en na de menopauze zoeken de hormonen in je lichaam naar een nieuw evenwicht. Dat is de overgang. De klachten die daarbij optreden kunnen lichamelijk zijn: opvliegers, hoofdpijn, spier- en gewrichtsklachten, slaapstoornissen, hevige menstruatie, urineverlies en droge vaginale slijmvliezen. Geestelijke klachten zoals depressieve gevoelens, stemmingswisselingen en een opgejaagd en geïrriteerd gevoel komen ook voor. De klachten kunnen zo ernstig zijn dat je je echt ziek voelt en zelfs uit het werk raakt. Met deskundige begeleiding kun je de klachten beheersbaar houden en zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen komen. De meeste zorgverzekeringen vergoeden de behandeling bij Nieuw Getij. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Stel direct je vraag


Bent u een vrouw en heeft u een medische zorgvraag aan een specialist? Zorgvraag is een samenwerking van Dokter.nl en Zus & Zorg. Onze zorgprofessionals vinden het belangrijk om hun kennis te delen met het publiek, dit doen zij op vrijwillige basis. Niet alle medische vragen komen in aanmerking voor beantwoording door een specialist. Desondanks zult u altijd een antwoord krijgen van een zorgmedewerker.


Formuleer hieronder duidelijk en uitgebreid uw vraag. Vermeld indien nodig uw leeftijd, geslacht, medicijngebruik ed. Geef aan waar de pijn zit, hoelang de klacht al bestaat en of u al iets heeft ondernomen om de klacht te verhelpen. Wij streven ernaar om uw vraag binnen 3 tot 5 dagen te beantwoorden per mail.


Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief