Zwangerschapsgeheimen

Zwangerschapsgeheimen iedereen lijkt ze te weten behalve de toekomstige nieuwe moeders. Wij verklappen er tien.

Zwangerschapsgeheimen

Band met je ouders

De band met je ouders wordt (nog) hechter. Zien hoe enthousiast zij zijn voor jou, is geweldig, en dan realiseer je je hoe zij zich gevoeld moeten hebben toen je moeder zwanger was. Misschien zijn ze overbezorgd en stellen ze vervelende vragen over je zwangerschap. Denk er dan aan dat ze uitkijken naar hun kleinkind.

Naam baby

Een naam zoeken voor je baby is erg lastig! Of de naam is te populair, of te raar, of doet je denken aan iemand die…….. Maar op een dag hebben jullie de perfecte naam gevonden.

Voeding

Er zijn hele lijsten van etenswaren die niet goed voor je zijn, maar er is een grote kans dat je iets zal eten wat niet wordt aangeraden. Zoals de tiramisu in dat gezellige restaurantje! En dan hoor je ineens dat er rauwe eieren inzitten. Geen paniek. Gewoon de volgende keer wat beter opletten.

Teleurstelling

Iedereen wil natuurlijk dat de baby gezond is, maar stiekem hoop je toch ook dat het een meisje/jongen is. Wanneer je dan te horen krijgt dat jouw baby net van het andere geslacht zal zijn, is het normaal dat je een beetje teleurgesteld bent. Het beeld dat je voor ogen hebt, is nu namelijk helemaal veranderd. Dit gaat vanzelf over sommige blijven een tikkeltje jaloers wanneer andere zwangere vrouwen vertellen dat zij een baby krijgen van het geslacht dat jij wilde.

Pijn

Richting het einde van de zwangerschap ben je niet meer zo bang voor wat komen gaat. De hele tijd heb je nagedacht over hoe pijnlijk het zal zijn, wat er allemaal kan misgaan. Maar wanneer het zover is dan wil je gewoon bevallen. En wel NU!

Mama voordat de baby er is

Je voelt je een mama al lang voordat de baby geboren wordt. Zo ben je beschermend over haar. Dat uit zich in het goed zorgen voor jezelf. Je zult geen onnodige risico’s nemen. En het rare is dat ook een huilende baby in een restaurant je niet meer stoort of een buggy die in de weg staat.

Pijn tijdens zwangerschap

Niet alleen is de bevalling pijnlijk. Je baarmoeder die groeit van de grootte van een appel tot een watermeloen kan ook heel wat pijn veroorzaken. Daarnaast kun je last hebben van je heupen. Kortom, je zal te maken krijgen met heel wat ongemakjes tijdens je zwangerschap.

Zwangerschap is je nieuwe identiteit

De zwangerschap zal jouw identiteit worden. Zodra je mensen vertelt dat je zwanger bent, zal dit het enige zijn waar ze over praten. Het kan zijn dat je het er niet over wilt hebben, helaas je aanwezige buik zal altijd het gesprek op gang brengen.

Schoppen

Het schoppen van je baby of het ontbreken ervan zal een obsessie voor je worden. Wanneer hij/zij naar jouw mening te lang niet schopt, of nog nooit heeft geschopt kan je in paniek raken en zal je er alles aan doen tot hij het nog een keer doet. Dan ben je weer gerust. Maar wanneer hij/zij een wilde schopper is dan wil je dat hij stopt op vervelende momenten zoals wanneer je wilt slapen. Dit is je eerste belangrijke les: baby’s doen zelden wat je wilt dat ze doen op het tijdstip dat jij wilt dat ze het doen.

Warm hebben

Je krijgt te maken met een hittegolf. Door de hoeveelheid bloed die door je lichaam stroomt, ervaar jij warmte heel anders. De temperaturen lopen op voor jou. Bereid je voor op hevige zweetaanvallen en hele warme voeten!

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief