Mobiliteit voor mensen met een beperking

Mobiliteit voor mensen met een beperking

Mensen die gezond zijn, kunnen zich zonder problemen verplaatsen van de ene naar de andere locatie. Helaas krijgen sommige Nederlanders te maken met bepaalde klachten wat de mobiliteit kan beïnvloeden.

Dit kan jou er bijvoorbeeld van weerhouden je per fiets of lopend te verplaatsen. Je bent in dat geval ongetwijfeld al geregeld bij een dokter of fysiotherapeut geweest om te kijken of er wat te aan te doen is. Een verslechterde mobiliteit hoeft er niet voor te zorgen dat je aan huis gekluisterd bent. Nee, want er zijn genoeg hulpmiddelen om je toch voort te kunnen bewegen. Wellicht biedt een scootmobiel de uitkomst. En zo zijn er nog voldoende andere middelen om toch mobiel te blijven!

Laat je halen en brengen

Ben jij om wat voor reden dan ook minder mobiel? Dan zijn er voldoende mogelijkheden om toch onder de mensen te komen. Zo kun je misschien eerst een beroep doen op familieleden, kennissen en vrienden. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren kan een taxi misschien uitkomst bieden. We doelen in dit geval niet op een reguliere taxi, maar op een speciale taxi voor mensen met een verminderde mobiliteit.

Zelf op pad

Sommige mensen vinden het problematisch om afhankelijk te zijn van anderen. Wanneer je niet zelf op pad kan gaan is dit lastig. Wil je liever niet constant een beroep doen op familie of vrienden om jou ergens heen te brengen? Dat hoeft in principe niet. Met een aangepaste driewieler kun je namelijk zelf gaan en staan waar je wilt. Dit voertuig wordt speciaal aangepast op jouw wensen. Een driewieler maakt jou een stuk mobieler. Een boodschap doen, de afspraak bij de dokter of koffie drinken bij een vriend of vriendin wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Je gaat namelijk overal zelf naar toe zonder dat je afhankelijk bent van anderen.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief