Goed voorbereid op reis naar Kenia

Goed voorbereid op reis naar Kenia

Kenia is een heerlijk vakantieparadijs met witte zandstranden, een azuurblauwe oceaan en overweldigend natuurschoon in het binnenland, compleet met wildreservaten waar u exotische dieren kunt aantreffen. Wat u ook besluit te doen tijdens uw vakantie in Kenia, het is belangrijk dat u zich goed voorbereid op uw reis. In dit artikel leest u meer informatie over de benodigde vaccinaties, het visum en andere voorbereidingen die u moet treffen voor een reis naar Kenia.

Vaccinaties regelen

Zoals bij elke reis naar een verre bestemming is het een goed idee om voor uw reis uw arts te raadplegen en na te gaan welke inentingen u misschien (opnieuw) moet nemen. Voor Kenia zijn geen vaccinaties verplicht (behalve als u uit een hoogrisicoland voor gele koorts komt). Er zijn echter wel vaccinaties die aanbevolen zijn als u op reis gaat naar Kenia, zoals een vaccinatie tegen gele koorts, DTP en hepatitis A. Afhankelijk van uw situatie kunnen er nog meer inentingen benodigd zijn. Maak dus op tijd uw afspraak.

Visum Kenia aanvragen

Waar u ook op tijd mee moet beginnen is het aanvragen van het visum Kenia. Het duurt namelijk gemiddeld 8 werkdagen voordat het visum wordt toegekend. Aanvragen kan gelukkig heel makkelijk via internet. U hoeft hiervoor alleen het digitale aanvraagformulier in te vullen, een pasfoto en paspoortscan aan te leveren, een overnachtingsadres te hebben geregeld en een retourticket te hebben geboekt. Met een goedgekeurd visum Kenia mag u maximaal 90 dagen door het land reizen. Eventueel kunt u de maximale verblijfsduur van het visum na aankomst in Kenia eenmaal verlengen tot 180 dagen.

Spullen inpakken

Bescherm u goed tegen besmettelijke ziekten, de felle zon en muggen. Zowel dengue als malaria komen in Kenia veel voor. Zorg er dus voor dat u kleding met lange mouwen en pijpen, een insectenwerend middel zoals DEET en eventueel een klamboe meeneemt. Als u van plant bent op safari te gaan is het handig om kleding met natuurlijke, lichte kleuren mee te nemen, zodat u de dieren niet afschrikt. Neem verder voldoende zonnebrand mee en een zonnebril, want de temperaturen in Kenia kunnen flink oplopen.

Reizen ten tijden van het coronavirus

Sinds 1 augustus 2020 is het weer mogelijk om naar Kenia te reizen. Wel gelden er strenge voorwaarden. Zo moeten reizigers vanaf 6 jaar bijvoorbeeld een negatieve uitslag van een PCR-test bij zich hebben (maximaal 96 uur oud). Deze uitslag moet voor vertrek door het Trusted Travel-systeem van de Afrikaanse Unie worden goedgekeurd. Dit doet u door de testuitslag te uploaden op de website van het Afrikaanse Centre for Disease Control and Prevention. Voor vertrek zult u ook het Travelers Health Surveillance Form moeten invullen op de website van de Keniaanse Civil Aviation Authority, waarna u een QR-code ontvangt die bij aankomst gescand zal worden. Verder dient u de app Jitenge MoH Kenya te downloaden, zodat de Keniaanse overheid u via die app om updates over je gezondheid kan vragen. Daarnaast mogen reizigers bij aankomst in Kenia geen coronasymptomen hebben. Nederlandse reizigers hoeven niet in quarantaine.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief