Wat zijn uw rechten in de zorg

Gebruikt u gezondheidszorg? Dan zijn er wetten en regels die u kunnen beschermen. Dat zijn uw patiëntenrechten. Het is belangrijk om deze regels te kennen of te vinden als u ze nodig heeft. Er zijn vijf organisaties die duidelijke en betrouwbare informatie over uw rechten in de zorg aanbieden. Deze organisaties helpen of verwijzen u door naar de juiste plek: kiesBeter.nl, Consumentenbond.nl, Het Juridisch Steunpunt en Zorgbelang.nl.

De campagne Clientenrechten.nl is een initiatief van CG-Raad, Consumentenbond, kiesBeter.nl, NPCF en de Zorgbelangorganisaties.

In de campagne worden Nederlanders geïnformeerd over: het bestaan, het vinden en het gebruiken van de rechten die zij hebben als zij gebruik maken van de gezondheidszorg.

Het logo van cliëntenrechten.nl staat op alle informatie die de samenwerkende organisaties voor u uitgeven over uw cliëntenrechten. Het logo garandeert betrouwbare informatie voor u als zorgconsument. Nederlanders zijn vaak niet bekend met het feit dat zij rechten hebben als zij zorg gebruiken. Dit blijkt uit verschillende onderzoeken en de praktijkervaring van de diverse patiëntenorganisaties. Daarnaast weten mensen niet goed hoe ze deze rechten kunnen vinden en gebruiken.
Toch is het belangrijk om hier iets van af te weten. Daarom is de campagne Clientenrechten.nl gestart. Dit initiatief wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

{loadposition ad_before_comments}
reactie op “Wat zijn uw rechten in de zorg
  1. ik heb aan beide voeten tintelende tenen. Ik gebruik dagelijks een home
    trainer. Wat kan ik verder doen

    Geschreven door janny schellart op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief