Wel of geen fluoride?

Fluoride; dat kennen we allemaal van ons gebit. Het versterkt het glazuur van tanden en kiezen voorkomt zo de vorming van gaatjes. Dat is de positieve kant, maar er zit een keerzijde aan fluoride. Het is een giftige stof die schadelijk is voor ons lichaam en verschillende gezondheidsklachten kan veroorzaken. Helaas horen we dat niet zo vaak.

We horen wel dat we de tandpasta altijd uit moet spugen omdat het niet goed is om door te slikken. Maar we horen nooit dat het grootste deel van de fluoride door onze slijmvliezen wordt opgenomen. Dus ook wanneer we de tandpasta braaf uitspugen krijgen we toch fluoride binnen.

Fluoride is giftig

Te veel fluoride kan hoofdpijn, buikpijn, pijn achter de ogen en bij sommige mensen zelfs huidpijn veroorzaken. Bij mensen met nierproblemen is het zelfs zo dat wanneer het dialysewater fluoride bevat dit kan leiden tot botafwijkingen. Er zijn onderzoekers die beweren dat fluoride verantwoordelijk zou kunnen zijn voor een lager IQ en neurologische problemen veroorzaakt.

Bij zwangere vrouwen kan het een probleem zijn omdat fluoride met de ongeboren vrucht in aanraking komt via de placenta en daar schade kan aanbrengen aan de hersenen die op dat moment dan natuurlijk nog volop in ontwikkeling zijn.

Vroeger kregen kinderen fluoride tabletjes echter vandaag de dag wordt dit afgeraden omdat er in kindertandpasta al meer dan genoeg fluoride aanwezig is. In bijvoorbeeld Amerika voegen ze vaak nog fluoride toe aan het drinkwater. Het moge duidelijk zijn dat wij iedereen aanraden om dit drinkwater te mijden.

Gelukkig komen vandaag de dag de grotere merken tandpasta’s steeds vaker met een tandpasta op de markt die geen fluoride bevat. En omdat het verplicht is om aan de achterzijde van een tube tandpasta om te vermelden hoeveel fluoride erin verwerkt is kunnen we daar zelf actief op letten. In Amerika staat er zelfs op iedere tube wat de gevaren zijn van fluoride. In de westerse landen wordt dit (nu nog) achterwege gelaten.

3 reacties op “Wel of geen fluoride?
  1. Ik heb vaak genoeg mogen kotsen na een tandarts bezoekje :S

    Geschreven door SEN op
  2. 50 jaar geleden waarschuwde de homeopathie hier al voor!!!!!

    Geschreven door Vul uw naam in..Henk Meijerman op
  3. orfanfggdzgxhhbsbzjbjsmsjiwiihznskzmxkxkmdkdlwikjmnbcxz Michelle Michelle Michelle is gefeliciteerd ik ben niet in Gyudjsijnjkkdjdkdomrkdnlwlnklodncdldpdknfkifjnlkdnkddlooxndkdklldodndkdkndmd,dkodndkdldlekdndjdmdbkjdkdjndkkeimdk

    Geschreven door Chdkib,km dkkemdonekdkdmxo,dkdonfjdlmkkdjnckdlskjckdo op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief