Is het veilig om thuis je tanden te bleken?

Is het veilig om thuis je tanden te bleken?

Steeds meer mensen kiezen voor stralend witte tanden. Dat is niet heel gek: online en op televisie zien we iedere dag bekende mensen die hun tanden hebben gebleekt of facings hebben laten plaatsen. Hiermee is het witter maken van je tanden toegankelijker dan ooit. Grote kans dat je eens hebt gedacht “dat wil ik ook wel.” Tel daarbij op dat men over het algemeen gelige tanden minder mooi vindt en je hebt genoeg redenen om misschien zelf je tanden thuis te bleken. Veilig tanden bleken kan bij de tandarts of bij een andere specialist, maar kan dat ook thuis? We zochten het voor je uit. Alles wat je moet weten over thuis je tanden bleken lees je in dit artikel.

Strengere regels voor bleken van tanden

Het bleken van tanden is sinds een aantal jaren gebonden aan strenge(re) regels. Toch kan iedereen waar je maar wilt aan de slag gaan met tanden bleken. Hierbij is het echter wel aan te raden om je goed in te lezen waar je je tanden laat bleken en door wie. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen: zo kun je bij een tandarts of een mondhygiënist terecht wanneer je het bleken door een professional wil laten doen. Het voordeel van het tanden bleken door een tandarts of een mondhygiënist is dat sinds de strengere regelgeving alleen zij gebruik mogen maken van middelen met 6% waterstofperoxide. Waterstofperoxide zorgt ervoor dat je tanden echt een stuk witter worden.

Ga je zelf aan de slag met een bleekset of laat je je tanden witter maken bij een beautysalon dan zul je zien dat er geen middelen beschikbaar zijn met minstens 6% waterstofperoxide. Dat komt omdat deze stof als schadelijk wordt gezien voor het gebit. Hoewel zo’n professional er dus wel voor kan zorgen dat je tanden écht wit worden, is de kans groot dat je gebit wordt aangetast. Daarom kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor tanden bleken met een middel waar minder waterstofperoxide in zit.

Zelf tanden bleken met bleekset

Daarvoor hoef je niet per se naar een schoonheidsspecialist of een andere aanbieder, je kunt namelijk ook gewoon thuis tanden bleken. Veel mensen vragen zich af of thuis tanden bleken wel zo veilig is. Het antwoord is simpel: ja, zolang je je voldoende inleest over het proces en de producten die daarbij horen en zolang je kwalitatieve bleekproducten koopt bij een betrouwbare leverancier. Juist omdat er veel minder waterstofperoxide zit in middelen die je thuis kunt gebruiken, namelijk 0,1%, is het veiliger om zelf aan de slag te gaan. Professionele bleeksets zijn 100% veilig en zorgen ervoor dat je tanden 8x tot 10x witter worden. Ook prettig: dergelijke sets zijn een stuk goedkoper dan een bezoekje aan de tandarts of een mondhygiënist.

Wanneer je graag wittere tanden wilt, maar het wel spannend vindt om via een website professionele bleeksets te bestellen kun je alsnog advies vragen aan je tandarts of mondhygiënist. Controleer daarnaast of de aanbieder van bleeksets betrouwbaar is en kwalitatieve producten verkoopt. Een verkoper van goede producten laat je met liefde meer weten over de regel- en wetgeving omtrent hun assortiment. Een beetje vooronderzoek kan zeker geen kwaad wanneer het om bleekproducten gaat. Zo weet je zeker wat voor producten je gaat gebruiken om je gebit witter te maken.

Natuurlijke producten voor witter gebit

Wil je wel graag een stralend gebit, maar zie je het niet zo zitten om je tanden thuis of ergens anders te bleken? Er zijn verschillende natuurlijke producten op de markt die je tanden tijdelijk witter laten maken. Hierbij zijn voornamelijk whitening tandpasta’s populair en dan het liefst tandpasta’s met charcoal (houtskool). Deze actieve kool zorgt ervoor dat onzuiverheden worden verzameld die tijdens het tandenpoetsen worden uitgespuugd. Hierdoor worden je tanden gepolijst, ontgift en gereinigd, waardoor verkleuringen sneller en gemakkelijker worden verwijderd.

Wanneer je dergelijke tandpasta’s regelmatig gebruikt, zul je zien dat je tanden zichtbaar witter worden. Deze natuurlijke manier van tanden bleken is voor veel mensen een prettige en betaalbare manier om wittere tanden te krijgen. Zorg er voor dat je voor een tandpasta gaat van een kwalitatief merk zodat je zeker weet dat de tandpasta werkt. Ook hierbij is het verstandig om de tijd te nemen om op internet te checken welke charcoal tandpasta het beste is, zodat je geen troep op je gebit smeert. Kortom: thuis je tanden bleken is veilig en kan zeker op een verantwoorde manier, mits je zorgt voor kwalitatieve producten die getest zijn. Controleer bijvoorbeeld of een aanbieder de (Nederlandse) handleiding van de producten online heeft staan, zodat je de bleekproducten kunt controleren. Ook kun je als alternatief gaan voor natuurlijke producten die je gebit witter maken, zoals tandpasta met charcoal.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief