Heb ik een tandartsverzekering nodig of niet?

Heb ik een tandartsverzekering nodig of niet?

Het merendeel van de Nederlanders gaat minimaal één keer per jaar naar de tandarts voor een controle van het gebit. Tijdens zo’n controle kan een probleem aan het licht komen. Zo zit er misschien een gaatje in een tand of kies of is er sprake van een ontsteking. De tandarts grijpt dan in om ernstige problemen te voorkomen. Is er niets aan de hand? Dan sta je vaak binnen de kortste keren weer buiten. Doordat het ene tandartsbezoekje duurder is dan de andere, twijfel je mogelijk of je een tandartsverzekering nodig hebt. In deze tekst verlossen wij je van deze twijfel.

Wat dekt een tandartsverzekering?

Een tandartsverzekering sluit je samen met een zorgverzekering af. Omdat iedere Nederlander vanaf 18 jaar een zorgverzekering moet hebben, denk je mogelijk dat je standaard verzekerd bent voor tandartskosten. Toch is dit niet het geval. Voor volwassenen valt tandartszorg over het algemeen namelijk buiten het basispakket van een zorgverzekeraar. Als jij je niet verzekert voor de tandarts, moet je de kosten voor een controle bijvoorbeeld uit eigen zak betalen.

Het is overigens niet zo dat je zelf opdraait voor alle kosten van de tandarts als je hier niet voor verzekerd bent. Nee, want in sommige situaties vergoedt de basisverzekering de kosten voor tandartszorg wel. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zeer ernstige problemen aan jouw tanden of kaken die alleen opgelost kunnen worden door middel van bijzondere tandheelkundige zorg. Daarnaast vergoedt de basisverzekering ook de meeste kosten voor de kaakchirurg.

Heb ik een tandartsverzekering nodig?

Op de vraag of je een tandartsverzekering nodig hebt, kunnen we helaas geen eenduidig antwoord geven. Dit verschilt namelijk per persoon. Het gebit van de één is namelijk een stuk beter dan het gebit van de ander. Daarom is het aan jezelf om te bepalen of je een tandartsverzekering nodig hebt of niet. Om een weloverwogen keuze te maken, raden wij je aan bij jezelf na te gaan hoe goed jouw gebit is. Als je gebit in goede staat is, kan een dergelijke verzekering mogelijk niet lonen. Weet je van jezelf dat je een slecht gebit hebt? Dan is het wel verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten.

 

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief