Alarm antibiotica resistente gonorroe

0000109003-7

AMSTERDAM – Gezondheidsdeskundigen uit Engeland en Wales hebben alarm geslagen over de geslachtsziekte gonorroe , die in meerdere landen steeds resistenter wordt tegen antibiotica en daardoor mogelijk onbehandelbaar.
De Health Protection Agency (HPA) heeft een actieplan gelanceerd om de overdracht via seksueel contact te verminderen en snel antibioticaresistente bacteriën op te sporen.

Onvruchtbaarheid
Jaarlijks worden ongeveer 6000 gevallen van gonorroe vastgesteld in Nederland. In Engeland is het de tweede meeste voorkomende bacteriële seksueel overdraagbare aandoening (soa). De infectie kan worden overgedragen door onbeschermde vaginale, orale of anale seks. Gonorroe kan leiden tot onvruchtbaarheid of tot een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Een zwangere vrouw kan gonorroe overdragen op haar baby Dame Sally Davies, de Britse chief medical officer die de regering adviseert over medische zaken, zegt: “We hebben de afgelopen tien jaar een verontrustende toename van het aantal gevallen van antibioticaresistente gonorroe gezien.
In steeds meer landen duikt resistente gonorroe op. Hierdoor dreigt de ziekte een wereldwijd probleem te worden.
Gwenda Hughes van HPA laat weten ernstig bezorgd te zijn en dringt erop aan meer te doen om onveilig seksueel gedrag te verminderen. Volgens haar is het een prioriteit om veiliger seksueel gedrag en condoomgebruik te stimuleren, met name onder risicogroepen zoals mannen die seks hebben met mannen.

Bron: www.healthylives.nl/nieuws/verzorging/2013/actie-voor-onbehandelbare-gonorroe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief